Menekülés a győzelembe

frisss.hu • 2018. május 06., vasárnap •
Óriási lépést tett a Szombathelyi Swietelsky-Haladás NB I-es labdarúgócsapata a bentmaradás felé. A vasiak 3:2 arányú győzelmet arattak hazai környezetben a Puskás Akadémia ellen és így továbbra is a tabella nyolcadik helyén áll.
Menekülés a győzelembe

Az OTP Bank Liga 29. fordulójában rendkívül fontos mérkőzésen fogadta a kiesés elől menekülő Haladás a veszélyeztetett zóna élén álló Puskás Akadémiát. A valamivel több mint 4 ezer néző előtt lejátszott találkozót a vendégek kezdték jobban, akik Henty büntetőből szerzett találatával már az 5. percben vezetést szereztek. Más kérdés, hogy a játékvezető elég „könnyű síppal” fújta be a 11-est. Szerencsére a bekapott gól nem fogta meg a Halit és nagyon gyorsan sikerült egyenlíteni: Mészáros a 13. percben elemi erővel bombázott a kapuba. A kifejezetten érdekes kezdés után picit eseménytelenebb időszak következett, ennek köszönhetően pedig 1:1-es döntetlen állt a félidőben az eredményjelzőn.

Térfélcserét követően itt is, ott is adódtak kisebb lehetőségek, de az igazi ziccer a 67. percben következett, amikor Kovács szögletét Wils bólintotta a hálóba. A 71. percben pedig már 3:1-re vezettek a vasiak, ugyanis Halmosi átadását Williams váltotta gólra. A hajrában ugyan Henty megszerezte saját maga és egyben csapata második találatát is, de a Puskás Akadémia így sem tudta elkerülni a 3:2-es vereséget.

Győzelmének köszönhetően a Haladás továbbra is a tabella nyolcadik helyén áll. A szombathelyiek négy fordulóval a zárás előtt négy ponttal előzik meg a még kiesését érő pozícióban álló, 11. Vasast.

 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

Szombathelyi Swietelsky-Haladás-Puskás Akadémia FC 3:2 (1:1).

Szombathely, 4133 néző, vezette: Andó-Szabó

Haladás: Király – Schimmer, Wils, Kolcák, Bosnjak – Grumics - Mészáros (Németh Milán 64.), Kovács (Németh Márió 87.), Rácz (Kiss T. 90.), Halmosi – Williams. Edző: Michal Hipp

Puskás Akadémia: Hegedűs L. – Poór, Hegedűs J., Spandler (Klinar 44.), Trajkovski – Molnár, Balogh, Zsidai (Márkvárt 73.), Szakály – Henty, Perosevic. Edző: Pintér Attila

Gólszerző: Mészáros (13.), Wils (68.), Williams (71.), illetve Henty 2 (5., 82.)

 

közösség

további frisss

lap tetejére