Megtartja értékeit a Dobó SE

Szerző: frisss.hu Fotó: Cseh Gábor • 2018. január 18., csütörtök •
Hosszú távú kontraktust írt alá négy sportolóval is a Szombathelyi Dobó SE ügyvezetője, Horváth Vilmos. A vasi atlétikai klub Pars Krisztiánnal, Halász Bencével, Gyurátz Rékával és Hudi Ákossal munka-, míg két tehetséges fiatallal, Varga Donáttal, valamint Rába Dániellel tanulmányi szerződést kötött.
Megtartja értékeit a Dobó SE

Azt szerettük volna elérni, hogy a sportolóink biztonságban érezzék magukat és így folytatni tudjuk velük azt a munkát, melyet minimum hét-nyolc éve elkezdtünk – mondta Németh Zsolt annak a sajtótájékoztatónak a keretében, melyen Pars Krisztiánnal 2021, míg Hudi Ákossal, Halász Bencével és Gyurátz Rékával 2025 végéig szóló munkaszerződést kötött a vasi klub. Varga Donátnak és Rába Dánielnek pedig tanulmányi ösztöndíjat folyósítanak majd az idei évben.

Mindenképpen pozitívan értékelem a klub gesztusát, mivel érzem belőle azt, hogy számíthatok rájuk, valamint hogy ők is számítanak rám. Ezzel biztosítva érzem a felkészülésemet a 2020-as tokiói olimpiára. Igaz előtte még idén is 80 méter fölé szeretnék jutni, ám ehhez az kell, hogy a sérülések is elkerüljenek – fogalmazott Pars Krisztián. Az ötkarikás aranyérmes sportolói idei legfontosabb versenye a berlini szabadtéri Európa-bajnokság lesz, ám már a téli dobó országos bajnokságon is jó eredménnyel szeretne előrukkolni.

A Dobó SE sportolói közül idén 11-en készülnek jelentősebb nemzetközi megmérettetésre. A legtöbben különböző korosztályos világversenyen indulnak majd, de optimális esetben öten is kvalifikációt szerezhetnek a felnőtt Európa-bajnokságra. Emellett természetesen a hazai viadalokon is részt vesznek majd Németh Zsolt és Németh László tanítványai. Az edzői stábot egyébiránt most már öten alkotják: Csercsics Richárd, Gubián Tamás és Soltné Richter Éva is segíti a Németh testvérpár munkáját.

A klub legjobb sportolói hamarosan a megszokott dél-afrikai edzőtáborba utaznak, hogy ott készüljenek fel a versenyszezonra.     

 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére