Meccs nélkül jutott tovább a Hali

• 2020. november 10., kedd •
Koronavírus-fertőzés miatt másodszor is elmarad a Sza-Bi Qualit Ménfőcsanak-Szombathelyi Haladás Magyar Kupa-mérkőzés, így 3:0-s eredménnyel a vasiak léptek tovább a következő fordulóba.
Meccs nélkül jutott tovább a Hali

A két együttes eredetileg október 27-én csapott volna össze a Magyar Kupa 32 közé jutásáért Győr-Ménfőcsanakon, ám a találkozót megelőző Covid-19 teszt során kiderült, a hazai együttes húszas keretéből - a hírek szerint - 15-en fertőződtek meg koronavírussal. Ezért az NB III-as klub kérte a Haladást és az MLSZ-t, hogy halasszák el a meccset. A szombathelyi együttes elfogadta a kérést, új időpontként pedig november 11-t, szerdát, 16 órai kezdést jelölt ki a szövetség.

Noha a ménfőcsanakiak vasárnapi NB III-as bajnokijukon, meglehetősen felforgatott összeállításban ugyan, de pályára léptek – a 48 éves korábbi 11-szeres válogatott, jelenlegi technikai vezető Korsós Attila is mezt húzott – a szerdai kupameccset már nem vállalták. Az első csapat keretébe tartozó ménfőcsanaki játékosok túlnyomó többsége ugyanis koronavírus-fertőzött. S mivel még egyszer nem lehet elhalasztani a találkozót, a szabályok szerint a Szombathelyi Haladás 3-0-s gólkülönbséggel, játék nélkül jutott a legjobb 32 közé.

Erről az MLSZ kedd délelőtt tájékoztatta a két klubot - olvasható a Haladás hivatalos honlapján.


Fotó: haladas.hu

közösség

további frisss

lap tetejére