Már a felnőttek között Váradi Benedek

MHN • 2012. október 08., hétfő •
Magabiztos játékkal mutatkozott be az NB I-ben Váradi Benedek. A Falco saját nevelésű, 17 éves játékosa kisgyermek kora óta várta ezt a pillanatot, hogy sárga fekete mezben a felnőttek között mutatkozhasson be. A kosaras családban nevelkedett utánpótlás válogatott sportoló idén érettségizik, mint mondta: a tanulás és a profi játék között egyensúlyozik, reméli mindkettő feladatot meg tudja oldani.

Gondolom bekerült október 4-e a családi kalendáriumba...

-Nagyon örültem annak, hogy ilyen sok lehetőséget kaptam. Nagy nap volt, örökre emlékezetes marad, hisz szezonnyitó meccs volt, tv-s meccs és nekem az első élvonalbeli bajnokim is egyben. Nincs tökéletes játék, de úgy érzem nem hibáztam nagyot, élveztem a játék minden pillanatát.

A Váradi testvérek. Az idén a felnőtt csapatba felkerült Benedek másodedzője testvére, Kornél lett.

Kosaras családba születtél. Édesanyád, édesapád, kosárlabda edzők (Váradi Attila, és Váradiné Szarka Ildikó – szerk) sőt az első felnőtt bajnokidon a bátyád (Váradi Kornél) ült a másodedzői széken. Milyen útravalót kaptál a csarnokba indulás előtt?

-Még amikor a legelső edzésre mentem, akkor beszélgettünk erről. Kornél elmondta, mire számíthatok a felnőtt edzéseken. De azért ismertem már a légkört, gyakorlatilag a csarnokban nőttem fel, minden alapszakasz és felnőtt meccset megnéztem az utóbbi években. Különösebb tanácsokkal nem láttak el, csak a szokásos útravaló volt, amit minden meccs előtt szoktak mondani, hogy ügyes legyek. Nem lepődtem meg azon sem, hogy ilyen sokat játszottam. Hisz a találkozó előtt már tudtam, hogy sajnos Jancsikin nem tudja vállalni a játékot, így én több lehetőséget kapok.

Hány éves korod óta vártad ezt a pillanatot, hogy a felnőttek között lépj pályára?

-Nagyon régóta. Talán akkor fogalmazódott meg bennem, amikor apa másodedző lett először a Falco-ban . Úgy 5-6 éves koromtól, azt hiszem.

Váradi Benedek nyakában a háló, diákolimpiát nyert a Nagy Lajos csapatával

A Nagy Lajos Gimnáziumba jársz, végzős vagy, most fogsz érettségizni, közben ott az NB I-es kosárlabda csapat, ahol teljes értékű tag lettél. Kapsz valami kedvezményt, hogy tudod ezt összeegyeztetni?

-Délelőtt, amikor tudok bejárok suliba, és délután edzek a csapattal. A suliból is elengednek, ha be kell mennem edzésre és Bencze Tamás edzővel is meg tudom beszélni, ha például dolgozat van, hogy kihagyom a délelőtti edzést. Mindkét oldalról kapok kedvezményeket, sokat segítenek. És én megpróbálok a suliban és a pályán is helyt állni.

Váradi Benedek idén érettségizik

 

Kosárlabda, továbbtanulás...hogy gondolkodsz a jövődről?

-Mindenképpen a kosárlabda van előtérben, az van nálam az első helyen, hiszen profi szinten szeretném űzni. De ugyanakkor a tanulást sem hanyagolom, ha tovább tudok tanulni, akkor azt is szeretném. Ha esetleg a kettő nem megy együtt, akkor most halasztok egy évet és csak a sporta koncentrálok. A jövő év döntő lesz ebből a szempontból.

Míg az utánpótlás csapatokban inkább irányítóként számítottak rád, addig most hármas poszton játszottál...

-Egytől hármas posztig bevethetőnek kell lenni, ezt beszéltük meg Tamással. Most a nyitómeccsen a Will Tomi helyére kellet beszállnom a hármas posztra. De egytől háromig meg kell tanulnunk a játékokat nekem és a többi mezőny játékosnak is , úgyhogy igaz más, mint az irányító poszt, de nem okoz gondot. Magasságbeli és fizikális különbséget sem éreztem, úgyhogy nem bánom bármelyik poszton is vetnek be.

közösség

további frisss

lap tetejére