Kulcsjátékosok nélkül utazik Debrecenbe a Haladás

sd • 2020. november 20., péntek •
Többen is elkapták a szombathelyi keretben a koronavírust, ennélfogva nem lesz egy könnyű menet a DEAC elleni hétvégi bajnoki.
Kulcsjátékosok nélkül utazik Debrecenbe a Haladás

A két hetes válogatott szünet után a 17. fordulóval folytatódik a Merkantil Bank Liga pontvadászata. A Haladás egyik szurkolói csoportja a Facebook-on adott hangot elégedetlenségének, miszerint hallani ugyan, hogy vannak koronavírusos játékosok a keretben, de a klub valamiért ezt nem kommunikálja.
"Lassan 24 órája tudunk több játékosunk pozitív tesztjének eredményéről, de egyik hivatalos Haladás-oldalon sem jelent meg erről semmilyen információ. Esetleg szuper titkos, mert akkor mi honnan tudhatjuk, ha nem akkor, miért ez a nagy csend?!
Számunkra fontos a szurkolók és a csapat közti bizalom, de valamiért azt érezzük, hogy ismét gyülekeznek a felhők. Csákvár után a mai napig megy a hallgatás, holott mindenki tudja, hogy ott sok minden történt, csak nem a pályán, és talán addig jó, ameddig csak célozgatunk...
Senki se reménykedjen abban hogy a hétvégi DEAC elleni mérkőzés végeredményének több kimenetele is lehet, nincs alternatíva, csak a győzelem!
Zárszóként az illetékeseknek egy rövid üzenet :
! Sose feledd, hogy nekünk mit jelent a Haladás !" - olvasható a Haladás 1919 közösségi oldalán.

Nem sokkal később a bejegyzést követően megjelent a hétvégi bajnoki meccs előtti szokásos beharangozó a Hali hivatalos oldalán, amelyből kiderül, hogy valóban vannak pozitív esetek a csapatnál. "... sajnos a koronavírus a Haladás öltözőjére is rárúgta az ajtót, több játékosnak is pozitív lett a legutóbbi tesztje. Sőt, a szakmai stábban is akadt, aki pozitív mintát adott" - olvasható a portálon.
Ettől függetlenül pályára tud lépni Debrecenben Mátyus János legénysége annak ellenére is, hogy a két hetes válogatott szünet miatt a koronavírus alaposan átírta a tervezett felkészülési forgatókönyvet.
- Alapvetően nem szeretem a kéthetes szüneteket, de ha már a válogatott mérkőzések miatt így alakult, szerettük volna ezt az időt maximálisan kihasználni. Arra is jó lett volna ez az időszak, hogy akik korábban sérülés miatt hiányoztak, szép fokozatosan visszatérjenek. Viszont a koronavírus mindent felülírt, aggasztó, hogy meghatározó játékosok hiányoznak majd – nehéz időszak vár ránk. Annyit tudok ígérni, hogy bármikor, bármilyen összeállításban is játszunk, sohasem feltartott kezekkel lépünk pályára. Bár a hiányzókkal más meccs lesz, mint eredetileg lett volna, nyerni megyünk Debrecenbe. A DEAC korábban gyengén szerepelt, de jó döntést hoztak a hajdúságiak Sándor Tamás kinevezésével. Bármi is történik, nem fogunk panaszkodni – cél a három pont - szögezte le a szombathelyiek trénere a Haladás hivatalos honlapján.

Hogy mit kell tudni a DEAC-ról? Abszolút sereghajtója a NB II-es labdarúgó bajnokságnak, ami azt jelenti, hogy 8 pontra van a már bentmaradást jelentő 17. pozícióban tanyázó Dorogtól és 4 pontra a közvetlen előtte helyet foglaló Csákvártól. Ahogy Mátyus János is utalt rá nyilatkozatában, nemrégiben edzőváltás történt a hajdúsági csapatnál, Sándor Tamás vette át a stafétabotot. A fekete-fehérek eddigi 16 meccsükből 13-t veszítettek el, és ők szerezték a legkevesebb gólt a mezőnyben, szám szerint 10-t. A DEAC keretében főleg fiatal, a DVSC-ben már megfordult játékosok találhatóak, így például Spitzmüller, Urbin, Bíró, Nagy Zoltán, Rezes László és Takács Péter játszik az egyetemistáknál, de a keretben található az Illés Akadémián nevelkedett Burai Erik is.


fotó: haladas.hu

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére