Kis szerencsével a Halival kezdődhetne az NB II-es tabella

• 2020. szeptember 08., kedd •
Hét bajnokin három-három győzelem és döntetlen, egy vereség, 12 rúgott, 6 kapott gól, 12 pont – 8. hely. Röviden, tömören ez a helyzet Szombathelyen, de aki meccsről meccsre követte a Mátyus-legénység eddigi teljesítményét, jól tudja, hogy sokkal több van ebben a gárdában a 8. pozíciónál.
Kis szerencsével a Halival kezdődhetne az NB II-es tabella

A zöld-fehérek hazai pályán 1-1-re végeztek a Szolnokkal, 2-0-ra verték a Szegedet, 1-0-ra az Ajkát, idegenben Siófokon 5-1-re nyertek, Gyirmóton 2-1-re kikaptak, a Vasassal 2-2-es, Kaposváron 0-0-s döntetlent játszottak. A Mátyus János vezette Haladás tehát tartja helyét az előzetesen kitűzött helyen, a középmezőnyben, olyannyira, hogy lemaradása mindössze két pont az éllovas Debrecen mögött. Ráadásul ha a Vasas elleni idegenbeli meccsét behúzta volna – a 80. percben még Ráczék vezettek 2-0-ra –, és Kaposváron Tóth Barna az utolsó percekben értékesíti a tizenegyest, akkor most azon elmélkedhetnénk, hogy a Haladás két pont előnnyel vezeti a másodosztályú bajnokságot. Mátyus János is tisztában van az elhullajtott pontokkal, de összességében elégedett csapata teljesítményével - olvasható a klub honlapján.

- Elégedett lehetek a gárda eddigi szereplésével, bár mivel maximalista vagyok, igazán soha nem lehetek boldog – mondta Mátyus János, a Haladás vezetőedzője. – Ne felejtsük el, tavasszal nehéz időszakot éltünk át, de most már talán kilábaltunk belőle, és nyugodtabb időszak vár ránk. Úgy vélem, ahol jelenleg állunk, az a realitás. Ugyanakkor két olyan meccsünk is volt, amelyiket megnyerhettük volna – az egyiket, a Vasas ellenit gyakorlatilag meg is nyertük, ám a hajrában két hibából két pontot elveszítettünk. Kaposváron pedig a meccs végén büntetőt hibáztunk. Viszont az Ajka ellen nagyon nehéz meccsen nyertünk, de mégis azt mondom, nem földtől elrugaszkodott gondolat, hogy legalább két ponttal többünk is lehetne.

A szombathelyiek több meccsen is jó teljesítményt nyújtottak, Mátyus Jánosnak a Vasas elleni futball nyerte el igazán a tetszését.
- A meccs nagy részében, a Vasas első góljáig lefutballoztuk a hazaiakat a pályáról. Merész támadójátékunkkal, a taktikánkkal alaposan megleptük őket. De a Szeged elleni találkozóval is elégedett vagyok, esélyt sem adtunk ellenfelünknek. Kilencedik hónapja dolgozom a csapattal, harcosan, szenvedélyesen játszunk – a hozzáállásunkat nem érheti kritika. A Szolnok elleni hazai mérkőzésünk olyan szempontból nem tetszett, hogy egy héten belül már sorozatban harmadszor nem sikerült azt a fajta futballt játszanunk, mint korábban. Tudom, sokszor a szurkolók furán néznek, amikor a meccsek előtt meglátják az összeállítást. De higgyék el, a heti edzésmunka alapján látom, kit kell a csapatba állítani, viszont előfordul, hogy az ösztöneimre, megérzéseimre hallgatok. Figyelek arra, hogy egyetlen játékosom se kényelmesedjen el. Egyénileg Bosnjak Predrag, Csilus Tamás és Holdampf Gergő játékával szinte maximálisan elégedett vagyok. De az erősségünk a csapatban rejlik, több helyen dolgoztam már, de a mostani Haladás az egyik legjobb szellemű csapat. Ezért sokat is teszünk, rengeteg munkát fektettünk a pályán kívüli csapatépítésbe is, hiszen igyekszünk közös, csapatépítő programokat szervezni. A napokban például közösen elmentünk vacsorázni.

A Haladás ugyan – a többi klubhoz hasonlóan – nem éri fel anyagilag az első osztályú költségvetéssel gazdálkodó Debrecent és Vasast, viszont játékban az egyik legjobbat nyújtja a másodosztályban. Ez vajon érhet feljutást?
- Nem gondolom, hogy a feljutás ebben az évben téma lehet – zárta rövidre a kérdést a tréner a haladas.hu-n.

A válogatott Nemzetek Ligája-selejtezői miatt az NB II-ben sem rendeztek fordulót az elmúlt hétvégén. Vasárnap azonban folytatódnak a küzdelmek, és egy újabb kemény csatára van kilátás a Rohonci úton, ahova a kiváló erőkből álló egykori NB I-es versenytárs, most NB II-es újonc Pécs érkezik.
- Az első hét főként a regenerációról szólt, hiszen egy hónap alatt hét meccset játszottunk. Azok a futballisták, akik főszerepet kaptak az elmúlt meccseken, most több pihenőt kaptak. Jól jött ez a kis szünet, hiszen sérült játékosaink talán felépülnek a jövő vasárnapi mérkőzésig - tette hozzá a vezetőedző.

közösség

további frisss

lap tetejére