Kick box ünnep Szombathelyen

Frisss • 2013. április 26., péntek •
Szombathely, 14 év után újra nagyobb lélegzetvételű kick box eseménynek ad otthon, erről kérdeztük Dancsó "Kicsi" Zoltánt .
Kick box ünnep Szombathelyen

Szombaton 14 év után újra lesz kick box magyar bajnoki forduló és selejtező - kezdte a beszélgetés Dancsó "Kicsi" Zoltán sportoló. Ez azért is fontos, mert 1999-ben volt az utolsó ilyen rendezvényünk. Volt utána kick box élet Szombathelyen és Vas megyében, csak egy picit magasabb szinten volt akkor a szervezés, mert pont a profi világbajnoki címmérkőzéseimnek a gálája volt szervezve. Persze előtte különböző nemzetközi mérkőzéseim voltak. Most úgy gondoltuk, hogy - két éve nem volt profi világbajnoki címmérkőzés és valószínű, hogy én is szép lassan a visszavonulás irányába döntök - most fellendítjük Szombathelyen újra a magyar bajnoki életet. Úgy gondoltuk, hogy a combrúgásos light-contact, a kik-light szabályrendszerben lenne egy magyar bajnoki forduló április 27-én 12 órai kezdettel a Savaria Egyetemi Központ sportcsarnokában.

Hányan neveztek erre a versenyre? Kik lesznek ott?

Az előrejelzések alapján 16-20 kick box club lesz az országból. Lesznek Szegedről, Debrecenből, Esztergomból, a megyéből például Körmendről is jönnek. 100 versenyzőt kell nagyjából regisztrálnunk. Előszámítások alapján olyan 55-60 mérkőzést lehet majd látni. Fontos, hogy lesz kadett 1, 2 junior és felnőtt korosztály. A juniorokat, akik már a felnőtt mezőnyben is bontogatják a szárnyaikat, és persze a felnőtteket is meg lehet majd tekinteni.

Azért te erőteljesen figyelsz az utánpótlásra…

Igen, az egyesületünk elég régóta foglalkozik ezzel. Én 2001 óta vagyok a kick box szakosztály vezetője, azért engem is felügyel Koszogovits Mihály, aki az én edzőm. De persze mellettünk Marton Klári is tevékenykedik az óvodásokkal és a gyerekcsoporttal. A versenyzőkkel pedig konkrétan én foglalkozom. Bízzunk benne, hogy minél több eredmény lesz. Az elmúlt években is volt válogatottunk, meg remélem lesz is, például tavaly is szereztünk Pozsonyban 2 világbajnoki címet. Bízom benne, hogy szeptember 14-21-ig Krakkóban lesz a korosztályos Európa bajnokság, ahol 4-5 sportolóval részt tudunk venni és ugyanilyen szép eredményeket érünk majd el.

Vannak ígéretes tehetségek Szombathelyen?

Vannak. Mondhatom azt, hogy a gyerekcsoportból a versenyzők közül felsorolnám, mondjuk Bolfán Ákos és Bolfán Ádám, Viszket Borisz és Szász Krisztofer, ők négyen nagyon kimagaslanak a csapatból. Ebből kettő szerintem ott lesz Lengyelországban, Szász Krisztofer és Bolfán Ádám.  A juniorok közül pedig Varga Martin, aki már nagyon régóta válogatott, vagy Bárdosi Sándor, Farkas Ádám. De mellettük is van még több versenyző, és bízom benne, hogy ők is felzárkóznak, és ott lesznek a legjobbak között. Nem utolsó sorban, azért a felnőtt csoportban is bízunk benne, hogy lesz eredményünk. 84-89 kilógrammban a fiúk meglepetést okoznak és ők lesznek a bajnokok.

A mostani bajnokságon mit vársz a versenyzőidtől?

Hát mindenképpen minél szebb érmeket. Bízom benne, hogy az elmúlt idő tendenciái folytatódnak. Volt egy light-contact forduló Szigetszentmiklóson, ott 7 aranyérmet nyertünk. 

 

közösség

további frisss

lap tetejére