Kezdő lehet a Dortmundban a szombathelyi focista

Frisss • 2013. február 21., csütörtök •
Szombaton akár kezdőként mutatkozhat be a német labdarúgó-bajnokság élvonalában az aranyérmes együttesben a szombathelyi Bajner Bálint –írta a Blikk.
Kezdő lehet a Dortmundban a szombathelyi focista

Mint arról már korábban beszámoltunk a szombathelyi Bajner Bálint bekerült a Bajnokok Ligájában szereplő Borussia Dortmund keretébe! A címvédő Borussia Dortmund magyar csatára ősszel még az amatőrök között bontogatta szárnyait, januárban azonban már Spanyolországban edzőtáborozott a felnőttekkel. Most nagy esélyhez jutott a Mönchengladbach elleni idegenbeli csata előtt, mivel a posztján szereplő két „vetélytársa", Robert Lewandowski  és Julian Schieber is el lesz tiltva, így Jürgen Klopp  vezetőedző akár őt is nevezheti a kezdőbe.

Bajner – aki a válogatott Vadócz Krisztián (27) sógora – a Frankfurt elleni hazai bajnokin már ott ült a kispadon, akkor nem kapott szerepet.

Bajner Bálint eddig a tartalékok között játszott Dortmundban, szombaton végre komolyabb szerepet kaphat a csapatnál

 – Ugyan nem álltam be, de így is óriási élmény volt, hogy a keretbe kerültem – nyilatkozta Bajner a Nemzeti Sportnak. – Egy lépéssel közelebb jutottam az álmaimhoz.

Klopp két megoldás közül választhat: Bajnert állíthatja csatárposztra, vagy a támadó középpályás Marko Reus  pótolhatja az elöl a hiányzókat.

– Egyelőre nem döntöttem el, hogyan oldom meg ezt a problémát – nyilatkozta a szakember.

Bajner Bálint szombathelyi, a város utánpótlás-klubjában, a Lurkóban kezdett focizni hatévesen, majd Sopronba került.

A 2008-as U19-es labdarúgó-Európa-bajnokság selejtezőinek nyitó mérkőzésén San Marino együttese ellen Bajner gyönyörű emelésből szerzett gólt. A mérkőzést a magyarok 6–0 arányban nyerték és a csehországi döntőben végül a bronzérmet harcolták ki. A 2009-es U20-as világbajnokságon bronzérmes csapatba nem került be, azonban korábbi edzője, Sisa Tibor számított rá, és a Budapest Honvéd FC szerződtette, ahol mindjárt góllal mutatkozott be. 2008 júliusában érkezett Angliába egyéves kölcsönbe. 2011 szeptemberében az olasz hatod osztályban szereplő Sulmona csapatához szerződött.

közösség

további frisss

lap tetejére