Új sportágban indít csapatot a Sárvár FC

sd • 2020. szeptember 08., kedd •
Az újonnan alakuló futsal szakosztály célja az NB II-be jutás, a város sportágkínálatának színesítése, valamint lehetőséget kínálnak a Sárvár FC-ben sportoló több, mint 150 gyereknek arra, hogy belekóstolhassanak a szervezett teremlabdarúgásba is.
Új sportágban indít csapatot a Sárvár FC

Bár hosszútávra tervezett Répcelakon, mégis egy idő után be kellett látnia, hogy hiába a remek csapat és közösség, az NB II már olyan pénzügyi követelményeket támasztott Halmos Máté elé, amit már nem tudott vállalni. Tudniillik mindennemű költséget a sportvezető állt amellett, hogy a csarnokot ingyen vehették igénybe a futsalosok. Az osztályváltáshoz viszont már nem sikerült megnyernie olyan támogatókat, akik az ügy mellé álltak volna, így aztán hiába jutott fel a Répcelak, nem tudta vállalni az NB II-t. Halmos Máté ezt követően elköszönt Répcelaktól, saját bevallása szerint már nem tudott volna őszintén maradni és motiválni a csapatot, amelynek tagjai tényleg mindent elkövettek a feljutásért.

- Sárváron már korábban megalapították a futsal szakosztályt, amelynek immár az újonnan felépült Aréna az otthona. Szakosztályvezetőjük, vagy a futsalban jártas emberük azonban nem volt eddig, aki ezzel komolyabban tudott volna foglalkozni. Így kerültem én a képbe és végül közösen tűztük ki célul a klub vezetőségével az NB II-t. Répcelakhoz képest most annyival könnyebb helyzetben vagyok szakosztályvezetőként, hogy tavaly már megcsináltam ugyanezt és most már van egy mag, akikkel tudnék építkezni. Természetesen nem mindenki tart velem Répcelakról, hiszen valamennyien szerettünk ott játszani, de Sárvár egy egészen más merítési lehetőséget biztosít, mivel a település is nagyobb - mondta el lapunk érdeklődésére Halmos Máté, aki szerint a vasi fürdővárosban - megismerve az ottani körülményeket - gyökeret tud verni a futsal, hiszen minden adott ahhoz, hogy egy jó csapat épüljön. Bár az átigazolási szezon már lejárt, folyamatosan alakul a keret, sok játékossal egyeztetett már Halmos Máté, akik közül egykori NB I-es futsalosokat, sőt válogatottakat is sikerült megnyerni. A cél mondhatni ugyanaz, mint Répcelakon volt, azaz minél jobban szerepelni a bajnokságban úgy, hogy közben baráti társasággá válik a csapat. A regionális bajnokság - mivel nem rendelkezik jelentős gazdasági töltettel - nem teszi lehetővé, hogy komolyabb alakulatot építsenek, viszont egy szerethető, szórakoztató futsalt bemutató gárdát szeretnének verbuválni, ami hétről hétre megnyeri magának a sportszerető helyi közönséget.      

- Toborzókat is szervezünk, ami nem kimondottan az utánpótlást célozza, hanem az első csapatot. Szeretnénk mindenképpen helyi játékosoknak is lehetőséget adni. Az általam elképzelt csapatstruktúra szerint 30 százalék rutinos játékos, 30 százalék fiatal jó futsalos, és 30 százalék helyi játékos alkotná a keretet. A toborzóval versenyhelyzetet is szeretnék teremteni, ismerek korábbról is jó sárvári focistákat, akiket már meg is kerestem, van olyan, akit le is tudunk igazolni közülük. Viszont sokukat nem ismerem, ezért is szeretnénk őket bevonzani. Az utánpótlás jelenlegi osztályunkban még nem kötelező, azonban már idén elkezdeném felépíteni a futsal UP-t Sárváron, hiszen ha sikerül az NB II-be jutni, ott már kötelezettség számunkra az utánpótlás elindítása - fogalmazott a Frisss.hu-nak Halmos Máté. 

közösség

további frisss

lap tetejére