Indul a száguldás a Pannónia-Ringen

MZS • 2013. március 11., hétfő •
Ismét felbőgnek a motorok márciustól a Szombathelytől 40 km-re fekvő motorpályán. 2013-ban is számos nagy rendezvény és izgalmas futam várja a száguldás szerelmeseit – tudtuk meg Kiss Sándortól, a Pannónia-Racing Kft. ügyvezető igazgatójától.

Fotó: birizdokart.hu

A tavasz, a jó idő közeledtével – a motortulajdonosok nagy örömére – újra kigördülhetnek a kétkerekű járgányok a garázsból, így ismét egyre több motoros jelenik meg az utakon. Ez azonban némi óvatosságra hívja fel a közúton közlekedők figyelmét. Autósoknak és motorosoknak egyaránt figyelniük kell egymásra.

Ha tapasztalt, jó motoros vagy, és a sebesség megszállottja vagy, és egy kicsit száguldozni szeretnél biztonságos keretek között, vagy egy nagyon izgalmas versenyt szeretnél élőben megnézni, látogass el a Sárvár és Ostffyasszonyfa között elhelyezkedő Pannónia-Ringre!

Fotó: geospace.hu

Egészen márciustól októberig naponta 150-180 motoros rója a köröket, és versenyez egymással és az idővel. 2013-ban is számos nemzetközi rendezvény, futam zajlik majd a Ringen. „A napi motoros clubversenyek mellett, kétszer ad otthont a Pannónia-Ring az Alpok Adria motorversenynek, valamint egy év kihagyás után visszatér a DUCATI SPEED WEEK, Ducati motorok találkozója, és versenye. Autós versenyek is szép számmal lesznek 2013-ban, többek között: Porsche Cup – KTM X-bo, Magyar OB – Zona, HISTO Cup, Osztrák Túraautó verseny” – tájékoztat minket Kiss Sándor, ügyvezető igazgató.

Az ide látogatók számos változással is találkozhatnak. „Folyamatos fejlesztésekre van szükség a pályán és a kiszolgáló épületekben egyaránt. A 2013-as szezonra is történtek újítások: többek között a kiszolgáló épület, étterem, konyha teljes felújítása, új modern berendezések vásárlása, panziószobák modernizálása, hogy az ide látogató, főleg külföldi vendégek, minél magasabb színvonalon legyenek kiszolgálva, és elégedetten távozzanak. A jó idő beálltával az építkezés folytatódik, több épület arculata is megújul. Természetesen csak a folyamatos fejlesztésekkel, és modernizálásokkal tartható a versenyképesség. Egy úgynevezett RACE CONTROL (kamerarendszer) kiépítése, valamint a pályatest újra aszfaltozása szerepel a következő évek terveiben – árulta el Kiss Sándor.

A 4740 méteres motorpálya mellett található egy kisebb gokart pálya is, ahol akár a gyerekek és a fiatalabb korosztály is kipróbálhatja magát.

A biztonságos motorozás elsajátítható. Íme, néhány fontos szabály testi épséged érdekében: légy mindig körültekintő, tartsd be a sebességkorlátozásokat, és viselj megfelelő védőfelszerelést! Motorod legyen mindig kifogástalan műszaki állapotban! Ha fáradt, dekoncentrált vagy, ne ülj motorra! Mindig a képességeidnek, tapasztalatodnak megfelelő motort válassz!
Jó utat mindenkinek!

közösség

további frisss

lap tetejére