Így fekszik egy kosaras

FE • 2012. március 28., szerda •
A magyarul csak vigyázzban fekvésnek vagy deszkázásnak becézett hóbort egyik leglelkesebb hódolóját kísértük el plankilgelni Szombathelyen. Will Tamás a Falco-SZOVA KC kosárlabdázója, a frisss.hu fotósa előtt mutatta be a játék lényegét. Adrenalinban nem volt hiány, Tomi bizony megküzdött az elemekkel az Emlékmű tetején. Nem volt könnyű ... lejönni.

„Jó, kocsiba be, ablakot le, könyököt ki, kettesbe be, nagykirály a hangerő, melletted a szőke nő.” A Belga-számhoz hasonlóan indult plankinges kalandunk Will Tamással a Falco-SZOVA KC kosárlabdázójával. Csak a szőke nő (a cikk írója) mellé a frisss.hu fotósával is bővült a csapat.  Szóval: Tomi már közel egy éve hajtja a magyarul csak vigyázzban fekvésnek vagy deszkázásnak nevezetett őrületet. A planking lényege, hogy szokatlan helyeken kell hason feküdni. A szabályok szerint a két kéznek a test mellett szorosan kell elhelyezkedni. A játékhoz hozzátartozik az is, hogy a testhelyzetről fényképet kell készíteni, és az interneten közzétenni. A játékosoknak minél izgalmasabb és extrémebb helyszínt kell választania, ami lehetőség szerint nyilvános helyen legyen, és sokan lássák az akciót.


Tehát a lényeg, hogy olyan helyet keresünk, ahol az emberek nem nagyon szoktak feküdni – fogalmaz Tomi. Ki is szúrunk a Csónakázó tavon egy masszívabb fát. A kosaras profin mássza meg a cél tetejét. Mi meg döbbenten állunk és nézünk, a járókelőkkel együtt. Egy kattintás, kész is a fotó, s már ülünk is be a kocsiba, hogy újabb helyszínt keressünk.
Közben Tomit  faggatjuk eddigi, plankinges karrierjéről. – Feküdtem már buli kellős közepén a bárpulton, akkor egy lány is rám feküdt.

(forrás: facebook.com)

Vadászles tetején, kukán, autón. Amire viszont a legbüszkébb vagyok, az a kosárgyűrű teteje, amit Szanati Matyi barátom fotózott. Azt azonban, hogy hogyan jutottam fel oda, nem árulhatom el – meséli vigyorogva a kosaras, majd egy hatalmasat fékez és bekanyarodik az uszoda parkolójába.


Amikor kiszállunk a kocsiból a fiú az uszoda előtti buszmegálló felé veszi az irányt. Lelkesen kapaszkodik fel a monstrum oldalán. Néhány biztonsági óvintézkedés után, máris hasal a kamera előtt. Majd odakiált nekünk. – Látjátok! Így kell plankingelni. Meglátsz egy helyszínt, rád tör az érzés, és csak csinálod. Mehetünk is tovább!
Így is teszünk. Közben azért felmerülnek bennünk kétségek a buszmegálló tetején lejtett pózolástól. Rögvest neki is szegezzük a kérdést: Édesanyád és a Falco vezetősége mit szól ezekhez a mutatványokhoz? Nem féltenek egy esetleges sérüléstől?


Tomi mosolyogva kezdi el magyarázni: "Édesanyám egy nagyon aranyos, türelmes és liberális asszony. Szóval, amíg nincsen baj, addig nem piszkál emiatt. Viszont Gráczer György a Falco-SZOVA KC ügyvezetője azt mondta, ha a planking miatt sérülök le, távozhatok a csapattól. " De mi most az Emlékmű felé távozunk. Figyelmeztetnénk mindenkit, hogy a következő sorokat csak erősebb idegzetű olvasóinknak ajánljuk.


Adott az Emlékmű, ami ugyebár egy elég nagy építmény. Tomi feltérképezi a terepet. És elkezd mászni. Csimpaszkodik az ütött-kopott betonon. Ekkor fotósunk is funkciót kap. Bakot tart a kosarasnak, aki pillanatok alatt fent is van az évszám tetején. Hasalás, pózolás, kattintás. Majd agyalás a lefelé vezető úton. Többször is neki veselkedik hősünk, lentről kapja az instrukciókat, hova is tegye lábát, kezét. Na meg jönnek a kérdések: Hívjuk-e a tűzoltókat, vagy inkább kosárkában adjuk fel majd a ma esti vacsit? Tomi persze megoldja, majd a végén hozzá teszi, talán eddig ez volt a legzúzósabb planking helyzete. Nekünk is.

 


S, hogy milyen újabb örültséget talál ki az élelmes falcos, még nem tudni, az biztos a fisss.hu beszámol majd arról is. Megígérjük!
 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére