Hétvégén pótolják az idei Vasi Vasembert

sd • 2020. szeptember 09., szerda •
Szombaton 36. alkalommal gyűlnek össze az ironmanek (vasemberek), hogy teljesítsék a szokásos távokat, azaz az 1450 méter hosszú úszást, a 40 kilométernyi kerékpározást és a 10 kilométeres futást.
Hétvégén pótolják az idei Vasi Vasembert

A hagyományoknak megfelelően nyáron tartották volna az idei Vasi Vasembert is, azonban a járványhelyzet miatt el kellett tolni a rendezvényt. Az új időpontnak szeptember 12-t jelölték meg, noha a jelenlegi helyzet sem jobb a nyárinál, sőt rosszabb. Ennek ellenére több mint 400-an állnak rajthoz szombaton a Csónakázótó partján.

Kapolcsi Imre ezúttal is ott lesz a résztvevők között, nélküle talán meg sem rendeznék az eseményt, amely 1984-ben indult útjára, úgy is lehet mondani, a hazai triatlon előfutáraként, hiszen a sportági hazai szakszövetség csak ezt követően alakult meg.
- Nem igazán tudtuk miről szól ez az egész, de már az első versenyen több mint 300-an indultak el. Még ma is megdobban a szívem és elérzékenyülök, ha erről kell beszélni. 37-szer álltam rajthoz, ebbe beletartoznak azok az évek is, amikor Szombathelyen nem tartották meg a rendezvényt, én a barátaimmal akkor is teljesítettem a távokat. Ez egy szerelem, ebből csak annyit lehet kihozni amennyit beletettél - fogalmazott a sajtótájékoztatón a veterán triatlonista.

A szervezők képviseletében Hertelendy Zsolt elmondta, hogy várhatóan külföldi indulója is lesz a versenynek. Az eseményen a Vasivíz biztosítja a mosakodási és fertőtlenítési lehetőségeket. 250 fős rendező gárda biztosítja majd a megmérettetés zavartalan lebonyolítását.

A rajt 3 hullámban történik, 11:00-kor indulnak a felnőtt férfiak és férfi váltók, 11:15-kor senior férfiak, 11:30-kor pedig a nők és a női vegyes váltók.

A triatlonverseny ideje alatt szombaton forgalomkorlátozásra kell számítani a megyeszékhelyen és a környező településeken. Lezárják reggel 6-tól délután 16 óráig a Bartók Béla körútnak az Árpád utca és Fürdő utca közötti szakaszát. A rendőrség munkatársai a Kenderesi utca és a Jégpince út felé terelik a forgalmat. 11 és 15 óra között csak egyirányban haladhat a forgalom a Kenderesi utcában, a Bartók Béla körút felől a Liget utca irányába.
Rendőri irányítás mellett halad a forgalom a versenyzők áthaladásának idejére:

- Pornóapátiban a 8713-as és a 8714-es számú utak kereszteződésénél;
- a 8714-es számú út toronyi leágazójánál;
- a 8901-es számú úton a séi körforgalomnál;
- Szombathelyen a Muskátli utca és a Dolgozók útja közötti körforgalmi csomópontnál;
- Szombathelyen a Dolgozók útja és a Liget utca kereszteződésénél;
- Szombathelyen a Liget utca és a Kenderesi utca kereszteződésénél.

A lezárással érintett területeken csak az autóbuszok, valamint a Mentőszolgálat, a Katasztrófavédelem és a Rendőrség járművei számára engedélyezett a közlekedés.


fotó: vasivasember.hu

közösség

további frisss

lap tetejére