Heteken belül megkaphatja az olimpiai bronzérmet Hatos Gábor

MHN • 2012. szeptember 14., péntek •
Heteken belül megkaphatja olimpiai bronzérmét Hatos Gábor. Ezt Szombathelyen jelentette ki pénteken dr Hegedűs Csaba. A Magyar Birkózó Szövetség vezetője elhozta Rafael Martinettitől , a FILA elnökétől kapott erről szóló levelét is. A városvezetők bekeretezett jegyet és olimpiás nyakkendőt kaptak, köszönetképpen, hogy ismét Szombathely ad otthont majd a Magyar birkózó nagydíjnak jövő januárban.

Fotó: Dr. Hegedűs Csaba, Dr. Puskás Tivadar, Marton Zsolt

Az információit személyesen szerette volna az ügy állásáról megosztani Dr Hegedűs Csaba, a Magyar Birkózó Szövetség elnöke, ezért érkezett Szombathely díszpolgára pénteken, rögtön a junior világbajnokság után a vasi megyeszékhelyre. A sajtótájékoztatóval egybekötött ünnepségen dr. Hegedűs Csaba elmondta, hogy Szoszlan Tigijev pozitív doppingmintát produkált a londoni olimpián, így a férfi szabadfogású birkózás 74 kg-os súlycsoportjának bronzmeccsén ellene vereséget szenvedő szombathelyi Hatos Gábort illeti meg a harmadik hely.

Raffael Martinetti, a Nemzetközi Birkózó Szövetség elnöke értesítette erről Hegedűst, Jacques Rogge, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság vezetőjének erről szóló levelét csatolva a magyar elnöknek. Ezt a levelet is elhozta Szombathelyre a sportevzető, és azt a jóhírt, hogy információi szerint heteken belül pont kerülhet az ügy végére.

Dr Hegedűs Csaba szerint Hatos Gábor példamutató szorgalommal készül, megérdemli a bornzérmet

-Korábban több sportágban egy ilyen procedúra hosszú éveket vett igénybe, de ebben az esetben hetek alatt várom a döntést. Annál is inkább, mert a B minta bevizsgálását az üzbég birkózó nem kérte és most már nem is teheti, mert lejárt a határidő. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság végrehajtó testülete hozza most  meg a végső döntést. Ha meg lesz Hatos Gabi olimpiai bronzérme, az teljes elismerése lesz a szombathelyi műhelynek. Végre sokak munkája beérik, akik évtizedek óta rengeteget tesznek a birkózó sportért. -nyilatkozta a frisss.hu-nak Hegedűs Csaba.

Hatos Gábor élete álma teljesül az olimpiai éremmel

-Nagyon örülnék neki, ha kézbevehetném  a bronzérmet, nem is érdekel mivel jár, csak az számít , hogy teljesül az álmom, amiért éveken át olyan keményen dolgoztam. Várom a fejleményeket én is, és ha már a kezemben lesz a medál, meg sem állok Rióig - emelte ki Hatos Gábor.

Az olimpián a birkózó versenyek technikai igazgatója volt dr Hegedűs Csaba, így több relikviát is elhozott Londonból. A birkózó sport támogatásáért, bekeretezett olimpiai belépőjegyet és olimpiai birkózós nyakkendőt adott át a sportvezető  Dr Puskás Tivadarnak, Szombathely polgármesterének, valamint Marton Zsolt alpolgármesternek.

Bekeretezett jegy és nyakkendő a Londoni Olimpiáról

Dr Puskás Tivadar, polgármester kiemelte: nagy büszkeség a londoni olimpiai szereplés Szombathelynek, Pars Krisztián kalapácsvető olimpiai aranya mellé, Hatos Gábor bronzérme társul A kapott képet polgármesteri szobája falára helyezi ki, hogy mindig emlékeztesse a dicső szereplésre.

Marton Zsolt alpolgármester bejelentette: jövő év elején ismét megrendezi Szombathely a birkózó Grand Prix-t. A magyar nagydíj azért is különleges rendezvény, mert Szombathely kérésére a nemzetközi szövetség kivételt tett, és a kötöttfogású nemzetközi versenyen, szabadfogású küzdelmek is zajlanak majd a szőnyegen, szombathelyi versenyzőkkel.

 

közösség

további frisss

lap tetejére