Falco kontra Körmend - két egykori játékos szemével

horváték • 2012. március 22., csütörtök •
Mindketten legalább tíz éven át viselték egyesületük mezét, mindketten saját nevelésű játékosaik voltak klubjuknak és mindketten átéltek már számtalan vasi El Classicot. Henrik István már jó pár éve civil életet él, egy hotel rendezvényszervezőjeként dolgozik, de nem hiányozhat a Falco meccsekről. A három pontos specialista Trummer Rudolf az idei szezontól már nem tagja a Körmend élvonalbeli csapatának, de jól ismeri a jelenlegi piros-fekete keretet és nem mellesleg most nyitja meg kávézóját. Kettejüket kérdeztük a szombati Falco-Körmend rangadó előtt.

Henrik István szurkolóként vesz részt már csak a Falco meccsein, a saját nevelésű játékos Szombathely után több éven át játszott Sárváron

Ha a bajnokságot vezető Falco megveri a negyedik helyen álló Körmendet szombaton az Aréna Savariában, klubrekordot állít fel, mégpedig az egy szezonban nyert legtöbb meccs rekordját dönti meg. Az annak idején bajnok Falco 21 alapszakszbeli meccset nyert, most 20 győzelmnél tartanak a sárga feketék.

Trummer Rudolfot búcsúztatja a Körmend tulajdonosa az idén februári Albacomp meccs előtt (fotó: vaskarika.hu)

Henrik Istvánt és Trummer Rudolfot arról kérdeztük, hogy emlékeznek vissza a vasi összecsapásokra.

Henrik István: Mindig pozitív élményekkel jöttem le a pályáról az ilyen mérkőzéseken, pláne, ha a Falcoval nyerni tudtunk. Nincs még egy ilyen mérkőzés a bajnokságban, mint a vasi rangadó. A közönség ezeken az összecsapásokon olyan hangulatot biztosít, mely egyetlen más mérkőzésen sem, ezért különleges élmény.
Trummer Rudolf: Ha kosárlabda, akkor először ezek a mérkőzések jutnak eszembe és az itt elhódított bajnoki címek. Majdnem minden esetben egy tét mérkőzéssel ér fel egy ilyen mérkőzés. Az ember máshogy készül rá, már két-három nappal a meccs előtt gyomorgörcse van, átalakul a gondolkodása és ezen nyerni, az a csúcs.

Mit vársz a mérkőzéstől?

H.I.: Először is sportszerű hangulatot, mely az utóbbi években tapasztalható volt. Mostanában már sokkal kevesebb az ellenségeskedés a két csapat és szurkolótábora között szerencsére. Én nagyon bízom benne, hogy Falco győzelem születik, bár a Körmend egyénileg jobb játékosokból áll, mint a Falco, viszont a szombathelyiek csapatként erősebbek.
T.R.:  A szombathelyieknek nem fog tetszeni, de egyértelmű Körmend győzelmet. Mit is mondhatnék? Bízunk benne, hogy szurkolói oldalról sem lesznek gondok és olyan mérkőzés lesz, melyre egyaránt jó emlékkel gondol vissza a játékos és a néző is.

Kik dönthetik el a mérkőzést?

H.I.: A légiósokra mindkét félen nagy szerep hárul. A körmendieknek akkor van nagyobb esélyük, ha sikerül semlegesíteniük Kálmán Lacit, de bízom benne, hogy nem így lesz. Illetve a Körmendnél visszatér Németh Isti, ezáltal visszatér az 'ész' is a csapatba. Ez sokat lendíthet rajtuk.
T.R.: Körmendi oldalon nem egyéni kiugró teljesítményre számítok, mert szerintem ebben a csapatban most egyéni kiugrásokkal nem lehet nyerni. Inkább csapat-teljesítményre van most szüksége a srácoknak. Ha a jó csapatmunka mellett az egyik kulcsember viszi a hátán a csapatot például a Németh Isti, vagy a Fodor Geri, akkor van esélyünk. Falco oldalon is a 'kis' emberek lesznek nagy befolyással, mint Timberlake és  Kálmán Laci, illetve a cseréken is múlhat a mérkőzés.

A decemberi Körmend-Falco hazai győzelemmel zárult

Ki az esélyes?

H.I.: A hazai pálya miatt mindenképp a Falco, bár ezeken a meccseken, annak, aki idegenben játszik, kicsit kevesebb nyomással kell megküzdenie. Egy pár pontos Falco győzelemben bízom.
T.R.: Ha bukméker irodám lenne a Falcot tenném meg esélyesebbnek 60-40 százalékban. Tudom, hogy nem lesz egyszerű, mert nagyon összeszedett csapat lett a Falco, példaértékűek most Magyarországon, én mégis körmendi győzelmet várok.

közösség

további frisss

lap tetejére