Hatos Gábort ünnepelték (képgalériával)

MO,CSecse • 2013. február 24., vasárnap •
Ünnepélyes keretek között, dr. Hegedüs Csaba a Magyar Birkózószövetség elnöke Hatos Gábor nyakába akasztotta az olimpiai bronzérmet Szombathelyen is, tegnap este az Aréna Savariában. Az ünnepségen kitüntetések átadására is sor került.

Dr. Hegedűs Csaba, ünnepi beszédével nyitották meg tegnap délután a Birkózó Magyar Grand Prixt, ahol dr. Hende Csaba honvédelmi miniszter és Szombathely polgármestere, dr. Puskás Tivadar is tiszteletét tette.

A szövetség elnöke nyitóbeszédében a birkózás múltjáról és jelenéről beszélt. Többek között a felháborodásról, amit az a hír keltett, mely szerint 2020-ban már nem lesz a nagy múltú sport olimpiai szám. Elmondta azt is, hogy Vlagyimir Putyin külön bizottságot hozott létre, amely teljes mellszélességgel támogatja a birkózást. A világ megmozdult a sportágért, köztük Japánnal és Törökországgal, akik esélyesek a 2020. évi játékok megrendezésére. A rendezvényt végül az elmúlt napokban zajló teheráni világkupa jelmondatával nyitotta meg: Olimpia, birkózás nélkül, SOHA SOHA SOHA!

Ezt követően kitűntetések átadására került sor. Dr. Puskás Tivadar, polgármester a Magyar Birkózó Szövetség Aranya keresztjét, Marton Zsolt alpolgármester a FILA Plakettjét, és dr. Hende Csaba honvédelmi miniszter a FILA aranykeresztjét vehette át.

Az ünnepi ceremónia, szakmai kitűntetések átadásával folytatódott.

Az év menedzsere Puksa Ferenc lett. Fél évszázad a birkózásban-elismerést kapott Elek Tamás, Lakatos András és Erdős Márton. Az év bírója címet Pál Szabolcs érdemelte ki. A birkózók neveléséért-elismerést Csatlós István vehette át. Az utánpótlás-birkózók neveléséért járó kitüntetést Péteri András, ugyanazzal az indoklással Fodor György a FILA bronzkeresztjét. Egész pályafutását értékelték ajándékkal Fodor Zoltánnak, nemrégiben visszavonult olimpiai ezüstérmesünknek.

Az év utánpótlás-edzője Takács Ferenc, az év női edzője Nagy Lajos, a szabadfogású mestere Gulyás István, a kötöttfogású Struhács György. Az év utánpótlás-birkózói: Németh Éva, Molnár József, Lám Bálint. Az év szabadfogású birkózója Hatos Gábor, a női legjobbja Dénes Mercédesz, a kötöttfogású Módos Péter, míg az Év birkózója Lőrincz Tamás lett - tette közzé a Magyar Birkózó Szövetség hivatalos honlapja, a birkozoszov.hu.

Ezt követően 19 nemzet zászlóját, - akik a Magyar Nagydíjon képviseltették magukat-  tűzték ki a sportcsarnokban, majd látványos ünnepi bevonulóval köszöntötte a tömeg, a sportágban 19 éves múlttal rendelkező olimpiai bronzérmest, Hatos Gábort. Helyi környezetben, Szombathely polgármestere, a honvédelmi miniszter és a Magyar Birkózó Szövetség elnöke is köszöntötte a sportolót. 

 

kapcsolódó galéria


közösség

további frisss

lap tetejére