Hat iskola jutott be a városi döntőbe

Szerző: frisss.hu Fotó: Cseh Gábor • 2018. január 12., péntek •
Két selejtezőt követően a Derkovits, a Zrínyi, a Dési, a Gothard, a Bercsényi és az Oladi jutott be a Játékos sportversenyek diákolimpiájának városi döntőjébe, amit január 15-én, hétfőn 11 órától rendeznek a Savaria Egyetemi Központ sportcsarnokában.
Hat iskola jutott be a városi döntőbe

Továbbra is óriási népszerűségnek örvend az a szombathelyi találmány, mely évtizedekkel korábban „Gyere velünk, csináld velünk, csináld jobban!” szlogennel indult el hódító útjára. Azóta a kezdeményezés Játékos sportversenyek néven épült be a diákolimpiák programjába és jelenleg is az általános iskolák alsótagozatos tanulói, azaz az I-II. korcsoportok képviselői vehetnek részt rajta. A vasi megyeszékhelyen idén is hihetetlenül nagy volt az érdeklődés a sportág iránt.

Országos viszonylatban is egyedülálló a szombathelyi részvételi arány. Szinte valamennyi általános iskola indított csapatot. Ez azt jelenti, hogy 14 oktatási intézmény indult a versenyen. A selejtezőkre két csoportot sorsoltunk ki. Mindkettőben hét-hét iskola mérte össze a tudását, felkészültségét – fogalmazott Varga Jenő, a Városi Diáksport Bizottság elnöke.

A versenyeket az ELTE Savaria Egyetemi Központjának sportcsarnokában tartották, ahol minden csapatra tíz próba várt. Az első selejtezőben a várakozásoknak megfelelően tartolt a Derkovits. Valamennyi versenyszámot ők nyerték. A második helyen a Dési, míg a harmadikon a Bercsényi jutott a városi döntőbe. A másik csoportban azért már picivel nagyobb volt a küzdelem. A tavaly országos bajnoki címet nyerő Zrínyi csak nehezen tudta megelőzni a második pozícióban záró Gothardot.  A harmadik helyre pedig komoly meglepetésre az egyre több sportágban remeklő Oladi Általános Iskola futott be.

A városi döntőben tehát ez a hat iskola szerepel majd. A viadalt január 15-én, hétfőn 11 órától rendezik a SEK sportlétesítményében. Innen két csapat jut majd tovább az országos elődöntőbe, melyet január 27-én szintén Szombathelyen tartanak majd meg.   

 

közösség

további frisss

lap tetejére