Három napon keresztül repülnek a nyilak

sd • 2020. szeptember 24., csütörtök •
Hétvégén Szombathelyre figyel a magyar dartsélet. A Haladás Sportkomplexum ad otthont a pénteki Dreher Haladás Opennek, a szombati Steel Nemzeti Bajnokság 3. fordulójának, valamint a Mozgáskorlátozottak Nemzeti Bajnokságának, és a vasárnapi Steel Egyéni Magyar Kupának.
Három napon keresztül repülnek a nyilak

Első alkalommal ad otthont Szombathely országos darts bajnokságnak. A szervezők képviseletében Kalmár Attila, a Pannonsport Kft. ügyvezetője adott egy kis történeti áttekintést a sportágról. Mint ismert, a dartsnak két válfaja van: a steel és a soft darts.
A város 2017 óta támogatja a 7 éves Szombathelyi Darts Club SE-t, amely töretlen népszerűségnek örvend, ezt az egyre jobb sporteredmények is csak erősítik.

Balázs Gábor, a Magyar Darts Szövetség elnöke elmondta, hogy a háromnapos esemény tető alá hozásában elévülhetetlen érdemei voltak a helyi klubnak, ezen belül is Kurucz Tamásnak, a SZDCSE emblematikus tagjának. Ugyan feltörekvő sportágról van szó, az országos szövetség kis költségvetéssel gazdálkodhat. Ennek ellenére olyan hazai versenyeket szerveznek, amelyeken 2-300 versenyző méri össze tudását. A pandémia ebben a sportágban is keresztülhúzta az idei menetrendet, ám a következő hétvégén igazi darts csemegét kínál a vasi megyeszékhely, ahol az amatőrök és az otthoni nagymenők is kipróbálhatják magukat mindenféle kockázat nélkül. Mit is jelent ez? Azt, hogy pénteken a Dreher Haladás Openen nyilat ragadhatnak mindazok, akik nem igazolt játékosok és egyetlen versenyen sem vettek még részt. Szombaton rendezik majd a Steel Nemzeti Bajnokság 3. fordulóját, valamint a Mozgáskorlátozottak Nemzeti Bajnokságát, vasárnap pedig kiderül, ki lesz 2020 Steel Egyéni Magyar Kupa győztese.
 
A szombathelyi darts egyesületet és a háromnapos eseményt befogadó Haladás VSE klubmenedzsere Szántó Erzsébet kiemelte a sajtótájékoztatón, hogy a HVSE nyitott a feltörekvő sportegyesületekkel való együttműködésre, ezért is fogadta be a zöld-fehér klub a SZDCSE-t. Fontosnak tartja továbbá a fiatalok felkarolását is, aminek most újabb lendületet adhat a soron következő országos versenyen résztvevő profik teljesítménye és hozzáállása.

Csóka András, az SZDCSE elnöke szerint óriási lehetőség lesz a helyi klubnak és a dartsosoknak, hogy hazai pályán szerepelhetnek. Mint mondta, bár a darts lényegét tekintve egyéni sportág, azonban a szombathelyiek az egyéni mellett csapatban is egyre erősebbek. Az SZDCSE eredményességét bizonyítja, hogy az NB I-es bajnokságban már
két szombathelyi soft csapat is szerepel.  

Maszk viselése, valamint a kellő távolságtartás kötelező lesz a Sportkomplexumban, ahol a szervezők szabályozzák majd azt is, hogy egyszerre mennyien tartózkodhatnak a teremben.


A pontos menetrend tehát a következő lesz hétvégén:

Péntek: Dreher Haladás Open
Időpont: 2020.09.25. - 18:00
Helyszín: Haladás Sportkomplexum
Nevezési határidő: 2020.09.24. 18:00
A nevezés nem versenyengedélyhez kötött.
A versenyre a résztvevőknek az előnevezés kötelező.

Szombat: Steel Nemzeti Bajnokság 3. forduló
Időpont: 2020. szeptember 26.
Nevezési határidő: 2020. szeptember 24. 23:59
Kapunyitás: 9:00
Regisztráció: 9:45-ig
Kezdés: 10:00
Helyszín: Haladás Sportkomplexum

Szombat: Mozgáskorlátozottak Nemzeti Bajnoksága
Időpont: 2020. szeptember 26.
Nevezési határidő: 2020. szeptember 24. 23:59
Kapunyitás: 9:00
Regisztráció: 9:45-ig
Kezdés: 10:00
Helyszín: Haladás Sportkomplexum

Vasárnap: Steel Egyéni Magyar Kupa
Időpont: 2020. szeptember 27.
Nevezési határidő: 2020. szeptember 25. 23:59
Kapunyitás: 9:00
Regisztráció: 9:45-ig
Kezdés: 10:00
Helyszín: Haladás Sportkomplexum

közösség

további frisss

lap tetejére