Szombathely, Berlin, London - filmet készített Király Gábor

M. Horváth Nóra • 2011. november 30., szerda •
December 15-én kerül a boltokba az a DVD, melyet pályafutása főbb állomásairól készített Király Gábor. A magyar labdarúgó válogatott kapusa a 63 perces filmben azt szeretné megmutatni, hogyan lehet alázatos munkával eljutni az NBI-ből a Premier Ligába. A DVD-n Faragó Richárd és Hajdú B.István a kommentátor; a gyerekkorát fia, Király Mátyás idézi fel; de feltűnik édesapja, Király Ferenc is. A tervek szerint ez csak az első rész...

 

Még az év elején pattant ki az ötlet Király Gábor fejéből, kellene egy dvd-t készíteni! Mikor elérem Münchenben telefonon, azt kéri, mindenképpen írjam le, nem pályafutás-öszegző a film, hanem egy sorozat első része.

 

Milyen filmet kell elképzelnünk?

Saját ötlet alapján egy szombathelyi filmes céggel kezdtem bele a DVD elkészítésébe. Három helyszínen forgattunk: Magyarországon Szombathelyen, Németországban Berlinben és Angliában Londonban annál a három nagy egyesületnél, amely meghatározó volt az életemben, így a Haladás, a Hertha és a Crystal Palace szerepel benne. Mindenhol két kapusedzővel dolgoztam, a velük való munkát és annak eredményét szeretném megmutatni.

 

Mennyire valósult meg az elképzelésed?

Abszolút. Amit megálmodtam, azt készítette el a csapat. Fiam, Király Mátyás jeleníti meg a gyerekkoromat, a két nevelőedzőmmel, Szarka Zoltánnal és Hegedüs Péterrel végzett munkát örökítettük meg először, a módszertant a gyakorlatokat; és a fejezet végén egy-egy összefoglaló van archív felvételekből, mérkőzés-jelentekből. A három csapat, három ország, három különböző kapusedzési stílust képvisel, ezt szerettem volna bemutatni. Bepillanthatunk a kapusedzések csöppet sem könnyű világába, és jónéhány Magyarországon nem közvetített mérkőzés összefoglalóján is izgulhatunk. A jeleneteket a két legismertebb magyar sportriporter, Faragó Richard és Hajdú B. István kommentálja a tőlük megszokott magas szakmai színvonalon, miközben sztorik és érdekességek is elhangzanak a profi labdarúgás világából.
 

Kinek ajánlod, kinek készítetted a filmet?

Azt szeretném megmutatni, hogy küzdeni tudással, alázattal, igenis meg lehet valósítani az álmokat. Nincs lehetetlen küldetés, ez a mondat szerepel a borítón is. Ez nem egy pályafutás-összegzés, ez egy bemutatkozó film, megjelenik a végén a Király Sportlétsítmény is, jelezve, hogy az élsport után is van élet. Májusban kezdtük a forgatásokat, szeptemberre készült el a film. Hiányzik belőle a válogatott és a jelenlegi csapatom az 1860 München is, úgyhogy mondhatom, ez egy sorozat első része, egy bevezető rész.

December 20-án Szombathelyen szeretném dedikálni a DVD-t. Remélem sok gyereket ösztönöz majd sportra a film, és akár tanulhatnak is belőle a leendő kapusok, kapusedzők.

 

Király Gábor: A kapus

 

Rendező: Király Gábor
Kommentátor: Hajdú B. István,Faragó Richard
Operatőr: Bartos István, Rátz Albert
Szereplők: Szarka Zoltán, Hegedüs Péter,
Nello di Martino, Enver Maric,
Richard Strebinger, Mike Kelly, Tony Burns, 
Király Ferenc, Király Mátyás,
Király Viktória, Király Zsanett
Nyelvek: magyar 2.0
Extrák: előzetes, fotó galéria
Hossz: 63 perc
Képarány: 16:9 anamorf
Korhatár: korhatár nélkül megtekinthető

közösség

további frisss

lap tetejére