Gyurátz Réka magasra tette a lécet

Szerző: frisss.hu • 2018. február 25., vasárnap •
Remek, 70 méter feletti teljesítménnyel nyerte meg a téli dobó országos bajnokság női kalapácsvetését Gyurátz Réka. A szombathelyi kitűnőség Hende Csabától, az Országgyűlés alelnökétől vehette át az aranyérmet.
Gyurátz Réka magasra tette a lécet

Szombathelyen, a Sugár úti atlétikai centrumban rendezték meg a dobók téli országos bajnokságát, melyen természetesen a legnagyobb létszámmal a helyi Dobó SE képviseltette magát. A szombathelyi versenyzők közül ezúttal Gyurátz Réka vitte a prímet, aki 70 méter 57 centiméteres eredménnyel nyerte meg a női kalapácsvetést megelőzve klubtársát, Gergelics Cintiát.

Nagyon örülök a bajnoki címnek és a teljesítményemnek is. Jó lenne idén stabilizálni ezt a 70 métert, aztán pedig jöhetnek a nagyobb dobások is – értékelte a versenyt a vasi atléta, aki Hende Csabától vehette át az aranyérmet.

Mindig nagyon szívesen látogatok ki ide a Dobó SE bázisára, mivel ez a műhely számomra etalon. A valamennyiünk által tisztelt Németh Pál olyan alapokat tett le, ami azóta is sorra „termeli ki” a tehetségeket. Ami pedig legalább ennyire fontos: nem csak remek sportolók, hanem kitűnő emberek kerülnek ki Németh Zsolt és Németh László kezei alól – fogalmazott Hende Csaba.  

A férfiak kalapácsvetésében kettős hazai siker született: Halász Bence 71,65 méterrel nyert a 70,85 métert teljesítő Hudi Ákos előtt.  A sérült Pars Krisztián nem lépett dobókörbe.

Az egyik legnagyobb érdeklődéssel várt számot, a női súlylökést a fedett pályás atlétikai vb-re készülő Márton Anita nyerte 18 méter 70 centiméterrel.

Nagyon jó, hogy ötször is 18 méter fölé jutottam. Ez határozottan jó előjel a világbajnokságra. Talán ha picit megszorítanak, akkor még jobb teljesítményre is képes lettem volna – nyilatkozta a frisss.hu-nak a diszkoszvetést is megnyerő békéscsabai sportoló.

 

közösség

további frisss

lap tetejére