Feltették az i-re a pontot

sd • 2020. november 18., szerda •
Nem túl látványos meccsen, de végig okosan, higgadtan játszva, 2 gólt vágva a törököknek megnyerte csoportját a Nemzetek Ligájában a magyar labdarúgó válogatott, ami azt jelenti, hogy a B divízióból feljutott az A-ba, Európa elit mezőnyébe a Rossi-legénység.
Feltették az i-re a pontot

A szerda esti találkozót megelőzően nagy kérdés volt, hogy tudja-e fokozni a szinte fokozhatatlant a nemzeti 11. Pár nappal ezelőtt jegyet váltottak Sigérék az Eb-re, viszont ott pislákolt annak a lehetősége is, hogy továbbjuthat rettentő erős Nemzetek Ligája csoportjából a magyar válogatott. Ehhez nagyon kedvező esetben elég lett volna egy döntetlen is, de a biztosat igazán a győzelem jelentette volna.

Az első félidőben ugyan nem született találat a magyar-törökön, nem úgy a szerb-oroszon, ahol déli szomszédaink már az első 45 percben miszlikekre szedték vendégeiket három gólt rámolva be nekik. Itt már sejthető volt, hogy ha tudjuk tartani az X-et, netán találunk egy gólt, biztosan a csoport élén zárunk.

A szerb úthengerről a mieink is értesültek szünetben az öltözőben, és várható volt, hogy ki kell nyílniuk a törököknek, ha nem akarnak kizuhanni a C divízióba csoportutolsóként. Így is történt, gólt azonban egy szép támadás végén a Rossi-legények szereztek, ami látszólag komoly gyomros volt a török válogatottnak. Ennek ellenére mindent egy lapra feltéve rohamoztak az egyenlítésért, de hiába. A 95. percben egy vendég szögletet követően Varga Kevin szerzett labdát saját 16-osa előterében, majd felszántva a pályát hatalmas sprintet követően lőtte ki a hosszú alsót - 2:0! Csoportgyőztes a magyar válogatott!
Fantasztikus őszi Nemzetek Ligája-hadjáratának köszönhetően Magyarország életben tartotta a 2022-es katari vb-kijutási esélyeit. 


fotó: NSO / Török Attila

közösség

további frisss

lap tetejére