Falco helyett Trend Optika

• 2012. október 01., hétfő •
Új névadó szponzora van a Falco kosárlabdacsapatnak. Szimbólumaiban nem változik, hivatalosan azonban Szova Trend Optika KC Szombathely néven szerepel az idei bajnokságban.

Rendkívüli sajtótájékoztatón jelentette be Gráczer György ügyvezető, hogy többé nem Falco néven szerepel a szombathelyi kosárlabdacsapat.

Lazáry Viktor sportért felelős alpolgármester elmondta, a változtatásra azért volt szükség, mert a korábbi támogatási együttműködés már 2009 óta akadozott. Az önkormányzat megkeresésére a német vállalat tulajdonosa aztán úgy reagált, hogy egy profi csapat támogatása nem fér bele a filozófiájukba.

Több vállalkozást is megkerestek, végül a női labdarúgó csapatot is támogató Trend Optikára esett a választás. Jelenleg egy évre kötöttek szerződést, de minkét fél hosszú távú együttműködésben gondolkodik- tette hozzá.

A sajtótájékoztatón elhangzott az is, hogy három évtized után bizonyára nem fog a Falco név egyik napról a másikra eltűnni a köztudatból. A sárga-feketék szimbólumain sem kívánnak változtatni, azonban a csapat új neve szerepel már a játékosok mezén.

A bajnokság csütörtökön indul, hazai pályán a szomszédvári Sopront fogadja Kálmán László és csapata.

 

közösség

további frisss

lap tetejére