Eseménydús évre vágynak a HVSE súlyemelői

• 2021. január 06., szerda •
A sportolók már elkezdték az alapozást, gőzerővel készülnek az előttük álló feladatokra. Márkus Erzsébet, a súlyemelő szakosztály vezetője vázolta terveiket a 2021-es évre a klub honlapjának.
Eseménydús évre vágynak a HVSE súlyemelői

- A 2021-es évre megkezdtük az alapozást, bízva abban, hogy mind a hazai és a nemzetközi versenyek is megrendezésre kerülnek. A belföldi erőpróbák közül februárban már szeretnénk itthon minősítő, Vas Megye Bajnokságot rendezni. Szintén februárban, a Baczakó Péter-emlékverseny már válogató lesz az áprilisban megrendezendő moszkvai Európa-bajnokságra - tájékoztatott a szakvezető.

Március 6-án tartják meg a jubileumi Savaria Kupa, X. Tóth Géza-emlékversenyt, amelyen várhatóan a magyar válogatott is itt lesz, hiszen ez a verseny dönti el, hogy kik vehetnek részt majd a kvalifikációs Európa-bajnokságon, melyre a Haladásból három versenyző is aspirál: Boros Viktória, Gyürüs Barbara és Polgár Mirjam. - A Szaúd-Arábiában megrendezendő junior világbajnokságot júniusra halasztották, mely szintén olimpiai kvalifikációs verseny lesz. Ide Boros Viktóriát nevezte a Magyar Súlyemelő Szövetség. Versenyzőink már nagyon várják a lehetőségeket, hogy a nemzetközi versenyeken, illetve kontinensviadalokon is tudjanak bizonyítani a hazai nemzeti bajnokságok mellett – zárta szavait Márkus Erzsébet.


fotó: haladasvse.hu

közösség

további frisss

lap tetejére