Elkezdődött a Haladás II. felkészülése - interjú Tóth Lászlóval

Frisss • 2013. július 08., hétfő •
Véget ért a vakáció a haladás fiataljainak, elkezdődött a felkészülési időszak. A csapat vezetőedzőjét Tóth Lászlót kérdeztük az előttük álló feladatokról, és a bajnokság átszervezéséről.
Elkezdődött a Haladás II. felkészülése - interjú Tóth Lászlóval

 

Kezdődik a felkészülés, milyen munka vár a fiúkra?

Az elkövetkezendő hetekben egy kicsit speciálisan kezdünk. Az első hét a mai nappal kezdődik, de elmondhatjuk, hogy mindenki kapott házi feladatot, mivel nagyon sokan nyaralnak még. Mindenki személyre szabott feladatot kapott e-mailben, egyéni felelősségük, hogy ezeket elvégezzék. Nyilván profi labdarúgókról van szó, de jövő héten már felméréssel kezdünk és vegyes felkészüléssel folytatjuk a hetet. Július 19-21-ig részt veszünk egy Plzen-i tornán, ahol már olyan állapotban kell legyenek a játékosok, hogy ne jelenjenek meg rajtuk a szabadság és a nyári vakáció fáradalmai.

Idén újra az NBIII.-ban játszik a csapat. Mennyire lesz hatással ez az átszervezés a csapatra?

MLSZ gazdasági érdekeket vett figyelembe, a magyar labdarúgás egészét vették górcső alá. Itt egy-egy akadémia fejlődési lehetőségeit nem biztos, hogy figyelembe vette, de én bízom benne, hogy ennek ellenére hosszútávon jól fog ez működni.

Bízom benne, hogy azok a játékosok, akik tőlünk kikerülnek, rövid időn belül NBII-es  és NBI-es csapatoknál kapnak majd szerződéseket. Nyilván jobb lett volna, ha még egy két évig NBII-ben tudtak volna szerepelni. Azért el kell ismernünk, hogy az akadémiai rendszerünk 5 éve indult meg és most kerültek a játékosok arra a felkészültségi szintre, hogy stabil NBII-es színvonalon tudjanak teljesíteni.

Sajnos, akár csak a Honvéd vagy a győri labdarúgó akadémia, mi is átszervezés miatt estünk ki a körforgásból. Bízzunk benne, hogy ennek ellenére egy ilyen megerősített három csoportos NBIII-ban is megfelelő impulzusokat kapnak játékosaink és nem lesz a fejlődésüknek gátja ez a szereplés.

Mekkora kerettel dolgoznak jelenleg? Várhatóak változások ebben a keretben?

A keretben jó lenne mindig, egy ilyen frissítés, de az akadémiai képzés eljutott arra a szintre, hogy 17-19 éves korban nehéz olyan játékost igazolni, aki megállná a helyét az Illés Akadémián és még nincs komoly szerződése másik csapatnál. Ritka, hogy tudunk igazolni, de azért próbálkozunk, most is folyamatban van, viszont összességében, azt gondolom, hogy kialakult az a keret az elkövetkező évekre, akik stabilitást nyújtanak.

A második csapatban is olyan 16-18 éves játékosokkal fogunk szerepelni, akik a korosztályos válogatottnak aktív résztvevői. Úgy érzem, hogy igazán nekünk azokat a játékosokat kell patronálni, akikben benne van az extra. Mi a játékosokat az NB1-re neveljük ki. Fiatalokkal fogjuk folyamatosan tölteni a második csapatot illetve az U21-et is.

Mi a cél az idei bajnokságban? Ön milyen eredménnyel lenne elégedett?

Én mint edző a bajnoki címmel lennék elégedett. De mint mondtam, nekünk az a lényeg, hogy minél több mérkőzést nyerjünk meg, minél több olyan terhelést kapjanak a játékosok, melyek felfelé fejlesztik a lehetőségeiket. Nyilván ha jól dolgozunk és megfelelően edzünk akkor csapatunk az első 6 helyen fog végezni.

közösség

további frisss

lap tetejére