Egy nap, két edzőmérkőzés

• 2021. január 15., péntek •
Előbb Siófokon, majd pár órával később a Puskás Akadémia ellen lép pályára a Mátyus-legénység.
Egy nap, két edzőmérkőzés

Mint ismert, január 4-én munkába állt a szombathelyi alakulat, hogy kellőképpen fel tudjon készülni a tavaszi szezonra. Szépen, csendben teszi a dolgát mindenki, ahogy Mátyus János korábban fogalmazott, nagy horderejű változásokra nem kell számítani sem a játékosmozgást, sem pedig a játékot illetően. Tóth Barnával kapcsolatban kiderült, hogy Ajkán folytatja pályafutását.

– Csakúgy mint egy évvel ezelőtt – szerencsére – most télen sincs az a klasszikus, régi felkészülés, amikor hónapokon keresztül csak edzettek és edzettek a csapatok. Ez a rövidebb felkészülési időszak – nem csak a labdarúgóknak – hanem alapesetben a szurkolóknak is jó hír lenne, hiszen hamarabb láthatnának újra bajnoki meccseket. Ám a pandémia miatt sajnos nem tudni mikor térhetnek vissza a nézők a lelátókra. Ebben a pár hétben egyetlen egy dolgom van, az, hogy fenntartsam a decemberi állapotot. E röpke felkészülés alatt tehát senki se várjon nagy csodákat, játékban és taktikában sem lesz nagy változás, persze néhány dolgot azért igyekszünk finomítani. Nagyon sok tehetséges fiatal készül velünk, az a feladatunk, hogy átsegítsük őket az utánpótlás-futballból a felnőtt labdarúgásba. A régi játékosok már tudják, hogy honnan jöttek és hová is tartanak. Azt egyelőre nem tudom megmondani, a fiatalok közül ki marad velünk a bajnokságra is, ez hamarosan eldől. Mindenesetre a keret tagjai lelkesen, fegyelmezetten végzik a feladatokat, szerencsére a komolyabb sérülések, betegségek is elkerülték együttesünket. Tóth Dávid, Csilus Tamás és Mocsi Attila sérülés, illetve betegség miatt hagyott ki edzéseket, míg az ősz végén szintén sérüléssel bajlódó Bosnjak Predrag a pravoszláv karácsony miatt hétfőn érkezett vissza - nyilatkozta a klub honlapjának a csapat vezetőedzője.

Mátyus János az eddigi egyetlen érkezővel, Dragóner Filippel kapcsolatban elmondta: az, hogy hogyan mozog, mit csinál az edzéseken, másodlagos, a szurkolókat az érdekli, mit nyújt a bajnokikon, berúgja-e a helyzeteit és hány gólt szerez. Hozzátette: jelen állás szerint Dragóner lesz a klub egyetlen téli igazolása, bár ő továbbra is szorgalmazza egy minőségi védő igazolását, ám jól tudja, hogy csak addig lehet nyújtózkodni, ameddig a takaró ér.

A Haladás szombaton két edzőmérkőzést vív, 11 órakor a Siófok, míg 16.30-kor a Puskás Akadémia vendégeként szerepel. A meccseket biztosan kihagyja Bosnjak, akit az október 9-i, ZTE elleni felkészülési meccsen kiállított a bíró és négy edzőmeccsre szóló eltiltást kapott.


fotó: haladas.hu

közösség

további frisss

lap tetejére