Döntetlen a vége

M. Horváth Nóra • 2011. november 25., péntek •
Danilo már az 1. percben gólt szerzett a Haladás ellen, sőt már két góllal is vezetett a házigazda Honvéd, de végül a Szombathelyi Haladás a vége előtt egyenlített, és elhozott 1 pontot a Bozsik stadionból. Ez volt a szezon utolsó bajnokija.
Döntetlen a vége

Az OTP Bank Liga 17. fordulójának nyitómérkőzésén a Budapest Honvéd a Haladás Sopron Bank csapatát fogadta. Csupán 41 másodpercet kellett várni az első gólra: egy előrevágott labdánál Koroloszky és Rózsa nem értette meg egymást, Danilo pedig lecsapott a játékszerre, és az üres kapuba lőtt. (1-0.)

A 36. percig kellett várni a második találatra, Délczeg ugratta ki Danilót, a támadó csak a kapussal állt szemben, de belelőtte a hálóőrbe a játékszert. Érkezett viszont Tchami, és ő már nem hibázott. (2-0.)

A szünet előtt szépített a Haladás: Sipos passzolta középre a labdát, a kispesti védők pedig nem figyeltek Vujovicsra, aki így könnyedén lőtte 9 méterről a kapuba a játékszert. (2-1)

A második játékrészben rákapcsolt a szombathelyi csapat, többször is eljutottak a Honvéd kapuja elé, de gólt nem sikerült szerezniük. A hazaiak is vezettek néhány veszélyes kontrát, de az eredmény nem változott.

Egészen az utolsó percig, amikor egy jobb oldali szöglet után a sérülés miatt kötéssel a fején játszó Tóth Péter fejelte a hálóba a vendégek egyenlítő gólját, így 2-2-vel ért véget a találkozó.

OTP Bank Liga, 17. forduló

Budapest Honvéd-Haladás Sopron Bank 2-2 (2-1)

Gól: Danilo (1.), Tchami (36.) ill. Vujovics (45.) Tóth P (89.)

 

A Sport Tv-nek értékelte a mérkőzést a két edző:

Aczél Zoltán a Haladás trénere:

„Az első félidő első félóráját látva örülök az egy pontnak, mert amit akkor műveltünk, az bohózatba illő volt. Az ilyen hibák rányomják a bélyeget a csapat játékára, ilyenkor a a kispadról kell nyugtatni őket. Aztán a félidő végére elkezdtük azt a rövidpasszos játékunkat, amit tudunk, ekkor kis fölénybe kerültünk, a gólunkat pedig a legjobb pillanatban szereztük. A második játékrészben felvállaltunk egy bátrabb játékot, de a Honvéd egy-két kontrájával el is dönthette volna a három pont sorsát. Úgy gondolom, hogy azzal a teljesítménnyel, amelyet csapatom a meccs utolsó időszakában játszott, megérdemeltük az egy pontot” – 

Supka Attila a Budapest Honvéd edzője:

„Sajnos nem tudtuk megismételni a múlt heti, Győr elleni játékunkat. Sok elfogadhatatlan teljesítményt volt ma este, és a cserék sem tudtak hozzátenni a csapat játékához. Olyan hibákat követtünk el, amelyeket azonnal büntettek a szombathelyiek, és bár voltak kontráink, ziccereink, ezekkel nem tudtunk élni. Az első félidő alapján nem volt benne, hogy csak egy pontot szerzünk, de a szünetben kértem a fiúkat, hogy jobban becsüljük meg a labdát. Ez nem így történt, így veszítettünk két pontot”.

 

 

közösség

további frisss

lap tetejére