Delfin Bajnokság a szombathelyi uszodában

Frisss • 2013. július 08., hétfő •
Két évre megnyerte a rendezési jogát a vasi megyeszékhely az Országos Delfin Úszóbajnokságnak. Közel 1500 vendéget várnak a hétvégén. A rendezvényről a FrisssFM élőben jelentkezik a hétvégén.
Delfin Bajnokság a szombathelyi uszodában

A 9 és 10 éves lányok illetve fiúk 100 méter hát, gyors, mell, pillangó, 200 méter gyors és vegyes, 400 méter gyors, pillangó, illetve 4X50 gyors váltó és 4X 50 vegyes váltó kategóriákban mérik össze tudásukat a II. Országos Delfin Bajnokságon. A rangos versenynek, a Magyar Úszó szövetség megbízásából a Szombathelyi vízmű SC szervezésében a vasi megyeszékhely ad otthont.

Az előzetes regisztráció szerint 60 korosztály közel 500 versenyzője érkezik a városba, kísérőikkel együtt 1500 vendégre számítanak a szervezők.

A versenyt beharangozó sajtótájékoztatón Lazáry Viktor sportügyekért felelős alpolgármester úgy fogalmazott, az úszásnak a sport mellett alapkompetenciának is kellene lennie. Éppen ezért Szombathelyen már húsz éve támogatja az önkormányzat az iskolai úszásoktatást- tette hozzá.

Barta Balázs, a Magyar Úszó Szövetség és a Szombathelyi Vízmű SC elnökségi tagja hangsúlyozta, tíz éve nem volt országos bajnokság Nyugat-Magyarországon, de most igyekeznek új színt és minőséget vinni a rendezvénybe. A tervek szerint tv-közvetítéssel, kivetítővel, szurkolói sátorral várják az érdeklődőket, az úszóbajnokság díszvendége pedig a négyszeres olimpiai bajnok úszó, Darnyi Tamás lesz.

A Szombathelyi Vízmű egyébként SC 115 igazolt versenyzőnek, illetve több mint 900 iskolás és óvodás kisgyermeknek nyújt 2013-tól rendszeres sportolási lehetőséget. a szakosztály számos sikert tudhat magáénak, több országos bajnoki címmel és ranglistacsúccsal rendelkeznek versenyzői. Gyermek korosztályban a vízmű SC a harmadik legsikeresebb úszószakosztály országos szinten.

A versenyek szombat délben a 400 méteres fiú gyorsúszással kezdődnek.

közösség

további frisss

lap tetejére