Családi nap a Dobó SE-nél

EB • 2012. október 13., szombat •
Dr. Hende Csaba honvédelmi miniszter fél millió forinttal járult hozzá a Dobó SE munkacsarnokának téliesítéséhez. A Sugár úti Atlétikai Centrumot családi nap keretében avatták fel.

Mikor 2009-ben Németh Pali bácsi itt hagyott bennünket, gondoltuk át igazán, mit is jelent nekünk a Dobó SE. Nem egyszerűen egyesület, hanem egy intim közösség, egy család - idézte fel az előzményeket Horváth Vilmos, a Dobó SE elnöke. Akkor döntöttük úgy-, folytatta-, hogy minden évben jöjjünk össze az utolsó verseny után, ünnepeljünk és vitassuk meg az eltelt esztendőt.

A hagyományokhoz hűen gyűltek hát össze sportolók, edzők, családtagok és barátok péntek délután a Sugár úti Atlétikai Centrumban. Az ünnep fényét tovább emelte, hogy befejeződött a csarnok munkálatainak harmadik üteme, melynek keretében szigetelést kapott. Így már télen is edzhetnek itt az atléták. 

A felújítást több helyi vállalkozó is támogatta, valamint dr. Hende Csaba honvédelmi miniszter saját pénzéből ajánlott fel 500 ezer forintot. Módomban volt segíteni, és ezt jó szívvel meg is tettem –fogalmazott a miniszter. Hende Csaba felidézte gyermekkori emlékeit: mikor a Haladás futója lett ismerkedett meg a „dobópápával”, (Németh Pál mesteredző, a Dobós SE alapítója) és hogy Londonban mélyen meghatotta, mikor Pars Krisztián egykori mestere képét emelte a magasba a győzelem után.

A szalagátvágás után felidézték a legszebb pillanatokat, majd a Dobó SE Pars Krisztiánt a klub eslő olimpiai bajnokát és edzőjét, Németh Zsoltot köszöntötte. A csarnokban egy 180X150-es dicsőségtábla is helyet kapott, melynek a Dobó SE érmeseinek névsora olvasható.

közösség

további frisss

lap tetejére