Cecére emlékeznek

sd • 2020. szeptember 09., szerda •
Hétvégén szurkolók előtt rendezik meg a 11. Horváth Zoltán Emléktornát. Az esemény részleteit sajtótájékoztatón ismertették, ahol Gráczer György ügyvezető szólt a hazai bajnokság és a Bajnokok Ligája-mérkőzések várható lebonyolításáról is.
Cecére emlékeznek

Idén - az eredeti elképzelésekkel ellentétben - három hazai csapat részvételével zajlik majd a Horváth Zoltán Emléktorna, mivel a járványügyi korlátozások miatt a Helios Domzale nem tud beutazni országunkba - tájékoztatta a sajtó képviselőit Gráczer György. Az ügyvezető felhívta a figyelmet, hogy a szurkolók csak a főbejáraton keresztül léphetnek a csarnokba, ahol egyből testhőmérséklet-mérést végeznek rajtuk. Akinek 37,5-nél nagyobb értéket jelez a berendezés, az nem is mehet tovább a lelátók felé. A maszk viselése mindenkinek kötelező lesz.

- Cece emléke előtt adózva szeretnénk minél jobb teljesítménnyel előrukkolni, mindkét meccsen a maximumot próbáljuk meg kihozni magunkból. Örülünk, hogy végre szurkolók előtt tudunk játszani, hiszen erre március óta nem volt alkalmunk, mindamellett pedig ez egy remek lehetőséget az újonnan érkezett csapattársainknak is arra, hogy megismerkedhessenek a közönségünkkel. Jól halad a felkészülésünk, noha sérülések nehezítik a munkát, de ez benne van a pakliban - fogalmazott a sajtótájékoztatón Váradi Benedek.

A program pénteken a szokásoknak megfelelően megemlékezéssel kezdődik 18 óra 15 perckor.  

A Horváth Zoltán Emléktorna programja:
Péntek:
19:30: Falco - Kecskemét

Szombat
17:00: Kecskemét - Paks

Vasárnap:
17:00 Falco - Paks

Az, hogy mikor kezdődik a bajnokság, továbbra is kérdéses, egyelőre mindenki arra vár mire időzíti a FIBA a BL indulását. Azt már korábban megírtuk, hogy a nemzetközi szövetség a Europe Cup sorozat kezdési időpontját januárra tolta el.
- Amennyiben a FIBA úgy határoz, hogy januárban rajtol a Bajnokok Ligája is, akkor szerda-szombat ritmusban sűrített bajnoki mérkőzéseink lennének. Ez esetben október 3-án kezdődne a hazai bajnokság. A másik forgatókönyv szerint, ha a nemzetközi szövetség októberben indítja útjára a BL csoportkörét, abban az esetben szinte nem is lesz hétközi forduló, csak hétvégi. Ez viszont a Falco esetében kaotikus állapotot idézne elő. Ugyanis, ha a csapat kedden elutazik egy BL találkozóra, majd csütörtökön hazajön, ami után el kell végeztetni a kötelezően előírt 2 koronavírus tesztet és csak azt követően lehet bajnokit játszani. Magyarul: a 7 idegenbeli BL meccset követően lehetetlenség lesz lejátszani a magyar bajnoki találkozókat. Végleges döntés a FIBA részéről szeptember végén várható, a selejtezőkörök lezárultával - tájékoztatott Gráczer György ügyvezető.    


fotó: kezdo5.hu

közösség

további frisss

lap tetejére