Befűzte az oktatófilmet a Hali futsalcsapata

Szerző: frisss.hu Fotó: Haladás VSE • 2018. január 30., kedd •
A bajnokság 7. fordulójából elhalasztott mérkőzést pótolva a Swietelsky-Haladás VSE futsalcsapata 7:1 arányban legyőzte a válogatott játékosok sorával pályára lépő Dunaferr együttesét.
Befűzte az oktatófilmet a Hali futsalcsapata

Az Aréna Savariában népes szurkolótábor előtt találkozott egymással a bajnokság 3. helyén álló Haladás és közvetlen üldözője, a Dunaferr csapata. A derbi első félideje a várt nagy küzdelmet hozta: mindkét gárda előtt bőven adódtak komoly gólszerzései lehetőségek. Ezek közül azonban csupán egyet sikerült Vidáknak kihasználnia a 8. percben, így a szünetben csupán 1:0-ra vezetett a vasi alakulat.

Térfélcserét követően aztán alaposan beindult a gólgyártás: Márkus és Michel Melo révén a szombathelyiek egy perc alatt kétszer zörgették meg a Duna-partiak hálóját. Ezt követően azonban a vendégek is megrázták magukat és sorra vezették veszélyes támadásaikat. A 27. percben pedig büntetőhöz jutottak, amit Hosszú elemi erővel bombázott a kapuba. Ráadásul az esetnél Öreglaki piros lapot kapott.  Szerencsére ezen a meccsen a zöld-fehéreket nem lehetett kizökkenteni a ritmusból. Előbb a csapatkapitány Horváth, majd pedig Hajmási is betalált, így a lényegi kérdések el is dőltek. A végjátékban a vendégek átálltak a „vészkapusos” játékra, ám ez sem jött be nekik. Michel Melo és Sipos góljaival kialakult a 7:1-es végeredmény.

Ezen a meccsen Turzó József vezetőedző maximálisan elégedett lehetett csapatával, ugyanis tanítványai a játék minden elemében felülmúlták a meglehetősen lassúnak tűnő Duna-partiakat. Ráadásul a hazaiak kapujában Matyi ismét parádézott.

A fölényes győzelmet követően egy vasi szurkoló fogalmazta meg a leglényegesebb kérdést: mi lesz itt, ha Dróth is magára húzza a Hali zöld-fehér mezét?  

A mérkőzés jegyzőkönyve:
Swietelsky-Haladás VSE-Dunaferr Due Renalpin FC 7:1 (1:0).
Szombathely, 800 néző, vezette: Tamási, Gál
Gólszerzők: Vidák (8.), Márkus (21.), Michel Melo (21., 35.), Horváth P. (31.), Hajmási (34.), Sipos G. (38.) illetve Hosszú (27.)

 

közösség

további frisss

lap tetejére