Arany és ezüst érem is a vasi karatékák nyakában

„Leo” Karate-do SE • 2018. április 23., hétfő •
A hétvégén rendezték meg Budapesten a WKF Karate Magyar Bajnokságot, melyen 70 klub közel 900 nevezéssel képviseltette magát.
Arany és ezüst érem is a vasi karatékák nyakában

Megyénket a „Leo” Karate-do SE képviselte öt fővel.

A két napos versenyen, a szombati napon a kadet, junior és senior korosztályok mérették meg magukat. Somogyi Laura kata (formagyakorlat) versenyszámban, a junior korosztályban első meccsén alul maradt, majd a bronzéremért folyó meccsen is vesztett, így az ötödik helyen zárt. Kumite (küzdelem) versenyszámban a -48 kg súlycsoportban indult, ahol a dobogó legfelső fokára állhatott fel. Laura indult egy külön kategóriában is, ahol az Ifjúsági Olimpiára lehetett kvalifikációt szerezni. Itt a -53 kg súlycsoportban mérettette meg magát, ahol bronzéremmel zárt.

Vasárnap a gyermek és ifjúsági korosztályok kerültek megrendezésre utánpótlás és haladó kategóriákban. A 10-11 éves korosztályban, utánpótlás kategóriában kata (formagyakorlat) versenyszámban Molnár Csenge indult. Csengének ez volt élete első országos versenye, ahol a népes mezőnyben remekül teljesített, ám az éremszerzés sajnos nem sikerült neki. A 12-13 éves korosztályban kata (formagyakorlat) versenyszámban, szintén utánpótlás kategóriában Dávid Boglárkának nem sikerült az éremszerzés, ám kumite (küzdelem) versenyszámban a +45 kg-os súlycsoportban egy ezüstérmet szerzett. A 11 éves korosztályban, haladó kategóriában Kovács Ákosnak sem kata (formagyakorlat) sem kumite (küzdelem) versenyszámban nem sikerült érmet szereznie. A 13 éves korosztályban Somogyi Dávidnak sem volt jobb napja, ő sem tudott egyik kategóriában sem dobogóra állni.   

közösség

további frisss

lap tetejére