A varázs oda, a veretlenség azért még megmaradt

Szerző: frisss.hu Fotó: Haladás • 2018. március 31., szombat •
Az NB I-es labdarúgó-bajnokság 24. fordulójában 1:1 arányú döntetlent játszott hazai pályán a Szombathelyi Swietelsky-Haladás a Debrecen csapatával. A vasiak hiába dolgozták ki a helyzetek sokaságát, mivel azok közül csak egyet tudtak kihasználni, nem sikerült megőrizniük új stadionjuk hibátlan mérlegét.
A varázs oda, a veretlenség azért még megmaradt

Határozottan jó iramban kezdtek a csapatok, ez nem is csoda, ugyanis a Haladásnak a kiesés elkerülése, míg a hajdúságiak számára a dobogó elérése a cél. Az első óriási ziccerre sem kellett sokat várni: a 10. percben Mészáros Karol hibázott ordító helyzetben. Sajnos a vendégek éltek az első adódó alkalommal és a 23. percben Könyves góljával megszerezték a vezetést. A 35. percben egy szép szöglet variációt követően Németh Márió bombázott kapura, de Nagy védeni tudott. Nem sokkal később két hatalmas egyenlítési lehetőséget is elhibáztak Michal Hipp tanítványai: előbb Kovács, majd pedig Rabusic fejelt nem sokkal Nagy ketrece fölé. Így pedig 1:0-ra a Debrecen vezetett a félidőben.

Térfélcserét követőeb a Hali ott folytatta, ahol előtte abbahagyta. Sorra vezették góllal kecsegtető támadásaikat a vasi zöld-fehérek. Ennek aztán a 60. percben lett meg az eredménye: Rabusic szép labdaátvételt követően lőtt fordulásból a vendégek hálójába. A folytatásban a Haladás óriási erőket mozgósított a győzelem megszerzése érdekében, de sajnos a helyzetek kimaradtak. A legnagyobbat Rácz hagyta ki nem sokkal a lefújás előtt. Persze az is igaz, hogy a hajdúságiak kontrái is magukban hordozták a veszélyt.

A rendkívül küzdelmes derbi végül 1:1-re végződött. Ezzel pedig a Hali már nem rendelkezik 100 százalékos mérleggel az új stadionjában, ám veretlenségét azért sikerült megőriznie.

A mérkőzés jegyzőkönyve:
Szombathelyi Swietelsky-Haladás-Debreceni VSC 1:1 (0:19.
Szombathely, 3133 néző, vezette: Kassai
Haladás: Király – Schimmer, Wils, Kolcák, Bosnjak – Jagodics, Kovács (Jancsó, 73.)) – Mészáros K., Rácz, Németh M. (Grumics, 63.) – Rabusic (Williams, 78.). Edző: Michal Hipp
Debrecen: Nagy S. – Bényei, Szatmári, Mészáros N., Barna – Jovanovic, Varga K. (Tisza, 78.), Tőzsér, Bódi – Tabakovic (Takács, 57.), Könyves. Edző: Herczeg András
Gólszerzők: Rabusic (60.), ill.  Könyves (23.)

közösség

további frisss

lap tetejére