Frissítve nyilatkozattal: Már úton van Hatos érme, Győrben veheti át!

FE, MTI • 2012. december 20., csütörtök •
Már tovább küldte Hatos Gábor birkózó bronzérmét a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB). Pénteken Győrben veheti át a sportoló az érmet - tudta meg a frisss.hu. Hatos Gábor még tegnap nyilatkozott lapunknak. Elmondta, azt is, hogy fog ünnepelni. Hallgassa meg az interjút!

Pénteken Győrben veheti át Hatos Gábor olimpiai bronzérmét - tudta meg ma délelőtt a frisss.hu. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság már feladta Hatos érmét, amit valószínűleg pénteken Győrben vehet majd át a sportoló. Úgy tudjuk egyébként, hogy a vasi birkózót, Szombathelyen is ünneplik majd.

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) szerdai tájékoztatása szerint a NOB azt közölte a magyar tagszervezettel, hogy Jacques Rogge NOB-elnök aláírását követően a medált azonnal elküldik. Borkai Zsolt MOB-elnök és Szabó Bence főtitkár személyesen, ünnepélyes keretek között adja majd át az érmet Hatosnak. A Nemzetközi Birkózó Szövetség (FILA) egy hónapja ítélte Hatos Gábornak a londoni olimpia bronzérmét a szabadfogásúak 74 kilogrammos kategóriájában. Előzőleg a NOB doppingvétség miatt kizárta Tyigijevet, aki a kategória harmadik helyéért rendezett mérkőzésén Hatost győzte le. A NOB akkor egyúttal felszólította a FILA-t, hogy változtassa meg a súlycsoport végeredményét.

Hatos Gábort tatai edzőtáborozása közben értük el telefonon. Mint elmondta: edzés után értesült arról, hogy megérkezett az érem. Reményei szerint már pénteken átveheti. A frisss.hu-nak elmondta azt is hogy fog ünnepelni. Hallgassa meg a teljes interjút!

Szeptemberben derült ki, hogy az üzbég versenyző Londonban adott mintájában doppingszer nyomaira bukkantak az ellenőrök, s ő nem kérte a B próba elvégzését. A 28 éves Hatos a magyar olimpiai csapat 18. londoni érmét szerezte, s egyben a harmadik birkózó, aki dobogós helyen zárta a játékokat. Londonban a kötöttfogású Lőrincz Tamás (66 kg) második, Módos Péter (55 kg) harmadik lett. A brit fővárosban eredetileg nyolc arany-, négy ezüst- és öt bronzérmet gyűjtöttek a magyar versenyzők, Hatosé a hatodik bronz.

közösség

további frisss

lap tetejére