A jó csapat gyengébb játékkal is tud nyerni

Szerző: frisss.hu Fotó: AVUS • 2018. március 24., szombat •
Az alsóházi rájátszás 6. fordulójában a sereghajtó Szeged ellen 13:11-re nyert az AVUS OB I-es vízilabdacsapata. A szombathelyiek zsinórban harmadik meccsüket nyerték meg.
A jó csapat gyengébb játékkal is tud nyerni

A Tatabánya és a Szentes legyőzését követően egyértelműen esélyesként fogadta az AVUS a tabella utolsó helyén álló Szeged csapatát. Némi meglepetésre a még bajnoki pontot sem szerző vendégek kezdtek jobban, akik rövid idő alatt 2:0-ra léptek el. Időt is kért gyorsan Matajsz Márk. Az edzői tanácsok aztán használtak is, mert Ekler és Baj találatainak köszönhetően a negyed végén már 2:2 állt a táblán.

A második etapban aztán már egyértelműen a szombathelyiek domináltak és így a félidőben annak ellenére vezettek 7:5-re, hogy igazából nem nyújtottak meggyőző teljesítményt.

A harmadik felvonásban a remekül védő Kovács Barnabásnak hála tudta megőrizni a vezetést a vasi alakulat. Igaz, hogy az egygólos előny nehéz végjátékot ígért.

A zárónegyed elején meglépett az AVUS 12:9-re és innen már nem volt visszaút a szegediek számára. Végül 13:11 arányú vereséget szenvedtek, így továbbra sincs bajnoki pontjuk. A szombathelyiek viszont ha nehezen is, de zsinórban harmadik meccsüket is megnyerték. Megmutatták azt, ami csak az igazán jó csapatokra jellemző: gyengébb játékkal is tudtak nyerni.

A mérkőzés jegyzőkönyve:
AVUS-Contitech Szeged 13: 11 (2:2, 5:3, 2:3, 4:3).
Szombathely, 200 néző, vezette: Petik, Füzesi

AVUS: Horváth A. – Takács 1, Kiss Cs. 1, Baj 2, Bassara 2, Ukumanov, Garancsy 4. Csere: Kovács B. (kapus), Juhász M., Polovic 1, Ekler B. 2, Kutasi, Hajmási, Kurucz. Matajsz Márk

A Szeged gólszerzői: Korbán 4, Börcsök 2, Farkas 1, Mickic 1, Zsigri 1, Irmes 1, Mekkel 1

közösség

további frisss

lap tetejére