56-os megemlékező kerékpártúra

• 2016. augusztus 30., kedd •
A kerékpártúra két napos, de mindkét napon önállóan is részt lehet venni. (2016. szeptember 3-4.)
56-os megemlékező kerékpártúra

A Termál-út Kis-Balaton Kerékpáros Egyesület 2016. szeptember 3-4-én, az 1956-os emlékév tiszteletére kerékpártúrát szervez. 

A kerékpártúra két napos, de mindkét napon önállóan is részt lehet venni. Minden esetben a túra végén a célból autóbusz szállítja vissza a résztvevőket a starthelyre (természetesen a kerékpárjaikkal együtt). Amennyiben bonyolult lenne saját bringáját magával hozni, jó minőségű kerékpárokat tudunk biztosítani a túra idejére.

1. NAP (Regisztráció 9 órától, indulás 10 órakor!)
Trekkingeseknek: Szombathely Csónakázó-tó – Narda – Pornóapáti – Bildein (Ausztria) FRISSÍTŐPONT – Szentpéterfa – Pinkamindszent - Vasalja – Csákánydoroszló – Ivánc – Őriszentpéter FRISSÍTŐPONT. Összesen: kb. 65 km, kisebb szintemelkedésekkel

Országútisoknak: Szombathely Csónakázó-tó – Narda – Pornóapáti – Bildein (Ausztria) FRISSÍTŐPONT – Szentpéterfa – Pinkamindszent – Güssing (Ausztria) – Szentgotthárd – Farkasfa – Szalafő – Őriszentpéter FRISSÍTŐPONT. Összesen: kb. 100-110 km, kisebb-nagyobb szintemelkedéssel

16:30 ismeretterjesztő előadás az őriszentpéteri teleházban a vasi és zalai 1956-os és az azt követő évek eseményeiről. Az előadás végén indul vissza a busz Szombathelyre – akik csak az első napon kívánnak velünk tartani, azok számára térítésmentesen biztosítjuk a kiindulási pontra történő visszaszállítást. Visszaérkezés Szombathelyre kb. 19 órakor.

2. NAP (Regisztráció 9 órától, indulás 10 órakor!)

Trekkingeseknek és országútisoknak azonos útvonalon: Őriszentpéter – Kercaszomor (rövid megálló a Plébánián) - Kriľevci/Domonkosfa (Szlovénia) – Magyarszombatfa – Velemér (Szentháromság-templom, más néven a Fény temploma – FRISSÍTŐPONT) – Nemesnép – Dobrovnik/Dobronak – FRISSÍTŐPONT a Barátság Parkban – Lendva – hegy, Vinárium
Összesen: kb. 65 km, kisebb szintemelkedésekkel, de az országútisok lehet, hogy ráhúznak még pár kilométert a Barátság-parki frissítő után. Érkezés Lendvára kb. 16 órakor, ahova pont a hegytetőn álló Vinárium első szülinapi bulijára érkezünk!

-Mindkét túranapon útközben kisebb megállókon illetve a frissítőpontokon röviden bemutatjuk a környék 1956-os eseményeit. Az útvonalat úgy igyekeztünk kialakítani. hogy minél közelebb haladjunk el a valós helyszínekhez- tájékoztatott Karádi Szabolcs a Termál-út Kis-Balaton Kerékpáros Egyesület elnöke.

A túrán történő részvétel ingyenes, viszont előzetes regisztrációhoz kötött, részvételi szándékát jelezze a tekeregyesulet@gmail.com e-mail címen.

További friss információk: Facebook.com/TEKER 

A regisztrációhoz az alábbi adatok megadása szükséges:
- résztvevők neve
- születési ideje
- e-mail cím és telefonszám
- melyik túranapon kíván részt venni
- igényel-e buszos szállítást a kiindulási helyre (és ha igen, melyik napon és milyen
viszonylatban)

Jelentkezni szeptember 1. (csütörtök) estig lehet, korlátozott számban helyszíni jelentkezést is elfogadnak a szervezők. Minden esetben e-mailes visszaigazolást
küldenek a regisztrációt követő 1-2 napon belül!

Fontos:  
-A túra során kerékpáros sisak használata kötelező mindenki számára! A részvétel minden esetben saját felelősségre történik!!
-Hozza magával érvényes személyigazolványát vagy útlevelét!
-A túra mindkét napján két-két frissítőponton szolgálnak a résztvevőknek hideg enni-és innivalóval. Tekintettel az egyéni igényekre, kérjük, hogy induláskor gondoskodjanak elegendő innivalóról, az útközben vízvételi lehetőség korlátozott lesz. Akinek a frissítőpontok kínálata nem elegendő, kiegészítheti ebédjét, uzsonnáját útközben, viszont kérik vegyék figyelembe, hogy az útba eső kis falvakban szombat délután a legtöbb bolt már zárva van. Mindkét nap résztvevői számára mindenképp 5-10 Eurónyi költőpénz ajánlott!! Az első túranap országútis csapata jó idő esetén felteker a güssingi várba, ahol röviden megpihen a kávézóban (ez nem hivatalos frissítőpont, mindenki maga fizeti a fogyasztását!! – a várba a belépés ingyenes)
- A kerékpártúra mindenki számára teljesíthető, döntő részben aszfaltos úton halad. A távra tekintettel a részvétel alsó korhatára 14 év. A túrát a TEKER Egyesület gyakorlott túravezetői
vezetik, a sor végét pedig egy kísérőautó zárja, amely szerviz kocsi és elsősegély nyújtó hely is egyben. 
- A túra előtt ellenőrizze, hogy kerékpárja megfelelő műszaki állapotban van-e és mindenképpen a dombos terepre is alkalmas kerékpárral érkezzen!

IGÉNY ESETÉN KORLÁTOZOTT SZÁMBAN KERKPÁROKAT IS RENDELKEZÉSRE TUDNAK BOCSÁTANI! Ez ügyben kérik külön vegye fela szervezőkkel a kapcsolatot a regisztrációhoz megadott e-mail címen!  tekeregyesulet@gmail.com

- Reméljük, együtt tekerünk és emlékezünk meg az 1956-os eseményekről szeptember első hétvégéjén! – zárta tájékoztatóját Karádi Szabolcs szervező.

közösség

további frisss

lap tetejére