Száz százalékos vasi mérleg a boksz ob első napján

MHN • 2011. december 07., szerda •
Megkezdődtek szerdán a 88. férfi amatőr ökölvívó országos bajnokság küzdelmei Szombathelyen, ahol 42 klub 108 versenyzője lép szorítóba. Mindegyik vasi színekben induló bokszoló nyerte mérkőzését az első napon. Pénteken információnk szerint a Haladás Munkacsarnokában élőben tekinti meg a küzdelmeket Erdei Zsolt világbajnok profi ökölvívó.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint ez az utóbbi öt év "legnépesebb" ob-ja, mely szombatig tart a Haladás Rohonci úti Munkacsarnokában.

(MTI) - A kétszeres világ- és Európa-bajnoki bronzérmes Káté Gyula magabiztosan jutott be a 64 kg-os súlycsoport elődöntőjébe a Szombathelyen zajló 88. ökölvívó országos bajnokság csütörtöki napján.
A magyar szövetség tájékoztatása szerint a pályafutása tizedik  hazai bajnoki címéért küzdő, 29 éves kispesti bokszoló 17-6-os pontozással győzte le Zsákai Attilát. Ha Káté aranyérmet nyer a szombatig tartó ob-n, akkor az eredményességi örökranglistán utoléri Hranek Sándort, s egyetlen sikerrel marad el a csúcstartó, 11-szeres magyar bajnok Lakatos Páltól.
 

A csütörtöki napon egyébként többnyire szoros csatákat láthatott a közönség a Haladás Rohonci úti csarnokában, ahol olykor a papírforma is borult. Könnyűsúlyban például az előzetesen esélyesebbnek tartott Török János 11-11-es döntetlen után egyéni pontokkal alulmaradt Márton Balázzsal szemben, míg a Hódosi Zsolt-Fodor Milán mérkőzésen a rutinosabb, korábbi magyar bajnok Hódosi hiába vezetett 5-2-re az első menet után, ellenfele, a Vasas 18 éves ökölvívója végül "bedarálta" őt.
    "A minimális célt már teljesítettem, érmes leszek az első felnőtt bajnokságomon, most már szeretném megnyerni a versenyt" - mondta az összecsapás után az idei ifjúsági bajnok Fodor.

 

A szerdán kezdődött országos bajnokság első napján valamennyi vasi színekben induló bokszoló nyerni tudott. Az eredmények: 
 
60 kg - Sinkó Zoltán (GYG) - Hódosi Zsolt (Fitt Box Klub Kőszeg) 8:16
69 kg - Nemes Erik (Skorpió BC Szombathely) - Zámbó Dániel (GYG) 17:8
75 kg - Csiba Gábor (ESI) - Tóth József  (Fitt Box Klub Kőszeg)  8:11
75 kg - Molnár Zsolt (TMO) - Döbrösi Ádám  (Fitt Box Klub Kőszeg)  17:8
 

Ami a további eredményeket illeti, a szerdai program mindjárt meglepetéssel indult, miután papírsúlyban (49 kg) a 2009-es magyar bajnok Kanalas Róbert segédpontokkal kikapott Nádori Tibortól, igaz, a csarnokban többen, így Csötönyi Sándor, a szövetség elnöke is másképp látta a mérkőzésen történteket, mint ahogy a pontozók, s véleményének hangot is adott.

Az esti folytatásban a Vargához hasonlóan a vb-n olimpiai indulási jogot szerzett Harcsa Zoltán nagyszerű teljesítménye emelkedett ki. A kispesti öklöző, aki a tavalyi szingapúri ifjúsági olimpián bronzérmet szerzett, erőteljes boksszal a második menetre teljesen felőrölte Kótai Zsolt ellenállását, olyannyira, hogy a második számolás után Klein Csaba edző bedobta a törülközőt.

Az elődöntő csütörtökön  - a meghirdetett 16 óra helyett- 15 órakor folytatódott. A Frisss.hu információja szerint pénteken Szombathelyre látogat Erdei Zsolt profi ökölvívó világbajnok. 

közösség

további frisss

lap tetejére