The Voice - ősszel énekcsata várható

HÁ • 2012. július 10., kedd •
Az X-Faktor harmadik évadjának casting adásait már forgatják, miközben a magyar The Voice - vagy ahogy szerkesztőségünkben egymás közt hívjuk: a "dvojsz" - még csak előkészületi stádiumban ténfereg. A hazánkban újdonságnak számító műsorban pedig azt hirdetik, hogy csak a hang fog számítani, de ha valaki azt gondolná, hogy itt beszédhangok lesznek előnyben, akkor téved: ebben a műsorban is énekhangok fognak versenyezni.

Ahogy azt a Frisss.hu már már megírta a kereskedelmi csatornák tehetségkutatói, nem egyszer ugrottak már egymásnak, több-kevesebb sikerrel. Most gondolt egyet a döcögősebben szuperáló csatorna és saját belátásuk szerint előhúzták a nyuszit a kalapból. Vadonat új tehetségkutatójukban, nem kisebb neveket akarnak a zsűriben tudni, mint a több tíz éve a magyar pop zenei elitet éneklő Ákost. Hajrá.

A zsűri az előadóknak háttal értékel az első körben

Bár a Megasztár 6 szériáját átgondoltan nem akarta versenyeztetni az X, az újdonsült tehetségkutatójával már ölre szeretne menni a 2-es számmal jelzett kereskedelmi televízió. Az esély minden esetre meg van arra, hogy a nézők elcsábuljanak, és nyissanak az új műsor felé. A The Voice ugyanis alapvetően nem egy olyan pluszt keres, ami sztárrá tehet valakit, ami eladhatóvá teszi a produkciót, a későbbi klipeket, és az egész felépített imázst.

Nagy durranásra készül a TV2 (Fotó: helyitipp.hu)


A műsorban háttal ülnek a mentoroknak megfelelő, de most mestereknek hívott zsűritagok a versenyzőknek, és kizárólag az alapján döntik el, hogy kivel szeretnének együtt dolgozni, hogy mit hallanak. Ha valamelyik hang megtetszik nekik, akkor egy gombot kell megnyomniuk, amivel megfordítják a széket, ezzel jelezvén, hogy nem csupán tetszik nekik a versenyző hangja, de szeretnék a műsor során segíteni is. Ha két mester nyomja meg a gombot, akkor viszont a versenyző dönthet arról, hogy kivel dolgozik majd együtt a jövőben.

Ákos a popikon mint zsűri? (Fotó: celebcenter.hu)


Természetesen a műsor sikere sokban függ majd attól, hogy kik lesznek a mesterek, illetve milyenek lesznek a versenyzők. A mesterek tekintetében éppen Kovács Ákos neve röppent fel, de nem kizárt, hogy csak a hírverés kedvéért, hiszen az énekest már többször megkeresték hasonló szerepkör betöltésének ügyében, de ő egyszer sem vállalta még el a feladatot. A versenyzők között viszont vélhetően nem lesznek önjelölt sztárok, hiszen inkább tapasztalt énekeseket keresnek a szerkesztők, sőt felhívásukban kiemelik, hogy akár profi előadókat is meghallgatnak, tehát itt nem is feltétlenül a tehetség kutatása a cél, inkább az énekhangok közötti verseny. Mindenesetre kíváncsian várjuk a fejleményeket.

közösség

további frisss

lap tetejére