AGORA: áprilisi programdömping

frisss • 2013. március 30., szombat •
Zorán koncert, dumaszínház, Radics Gigi és a szimfonikusok, retro party, tánc világnapja- néhány ínyencség az áprilisban várható programdömpingből. Összeszedtük, mit ajánl az AGORA kicsiknek és nagyoknak a következő hónapban.

KONCERTEK - SZÍNHÁZ - SZALON ÉS PINCEGALÉRIA - GYERMEKEK HÁZA - MOZI - OLADI KIK

 

Koncertek, nagy rendezvények

Április 6. szombat 20.00 - AGORA - Oladi KIKI Rendezvényháza
ODETT és ANNA & THE BARBIES koncert
Vendég: Soulwave

Jegyelővétel: Oladi KIKI büfé, Mr. Kebab Szombathely (Fő tér - Kőszegi u. sarok)
Jegyár elővételben: 1200 Ft; a koncert napján: 1600 Ft

Április 8. hétfő 15.00 AGORA - Művelődési és Sportház
Arany János: TOLDI- musical költemény
Szarka Gyula (GHYMES) az ISTER FILM és az EXPERIDANCE PRODUKCIÓ közreműködésével.
Jegyek elővételben az AGORA - Jegyirodában (Belsikátor 1., Tel.: 94/511-266, jegyiroda@agora-savaria.hu).
Belépőjegyek ára: 950 FT

Április 10. szerda 19.00 AGORA - Művelődési és Sportház
Dumaszínház
Aranyosi Péter és Hadházy László műsora
Jegyek elővételben az AGORA - Jegyirodában (Belsikátor 1., Tel.: 94/511-266, jegyiroda@agora-savaria.hu) válthatók.
Jegyár: 2.500 Ft

Április 11. csütörtök 19.00 AGORA - Művelődési és Sportház
ZORÁN KONCERT
Zorán az elmúlt két évben folyamatosan járta az országot új lemezével és teltházas koncerteket tartott. A 2013-as év is koncertezéssel fog telni és egy időpont már biztos. 2013. április 11-én az AGORA-Művelődési és Sportházban ad koncertet.

Az utóbbi években nagyon fölértékelődött a Zorán-jelenség. Nemcsak amiatt, amivé a kitűnő muzsikus egészen kivételes pályafutása során lett, hanem talán egyre inkább annak okán is, amivé nem lett. Nem kopott meg a hangja, sőt az idő előrehaladtával mintha évről évre szebben énekelne, mintha előadó-művészete az utóbbi évtizedben teljesedett volna ki igazán. Nagyon nehéz ezt a mondatot megfogalmazni - alkotó emberről szólva majdhogynem lehetetlen -, ezúttal mégsem kerülhető meg: Zorán egyszerűen értékeket teremtő és közvetítő, meglehet, örökérvényű, s ami tán a legfontosabb: mindvégig hiteles előadó volt és maradt.

Jegyek elővételben az AGORA - Jegyirodában (Belsikátor 1., Tel.: 94/511-266, jegyiroda@agora-savaria.hu), valamint a www.jegymester.hu oldalon.
Jegyár: 3.900 Ft, 2.900 Ft, 2.200 Ft.

Április 13 - 14. AGORA - Oladi KIKI Rendezvényháza
IX. VAS MEGYEI „ALUDJ MÁSKOR" 24 órás vetélkedő középiskolásoknak

Április 13. szombat 19.00 AGORA - Művelődési és Sportház
Radics Gigi és a Savaria Szimfonikus zenekar koncertje
Vezényel: Pejtsik Péter
Napjaink talán legjobb, és a nemzetközi hírnévhez legközelebb került énekesnője közös koncertet ad a Savaria Szimfonikus zenekarral. És azt már sokan tudják, hogy ők sem mindig a komolyzenével foglalkoznak.

Sztárvendég: Kökény Attila
Jegyek elővételben az AGORA - Jegyirodában (Belsikátor 1., Tel.: 94/511-266, jegyiroda@agora-savaria.hu), valamint a Szimfonikus Zenekar jegyirodájában válthatók.
Belépőjegyek ára: 3700Ft,2900Ft és 2200 Ft

Április 15. hétfő 19.00 AGORA - Művelődési és Sportház
ESSZENCIA - a" Ritmus Ünnepe" - EXPERIDANCE PRODUKCIÓ
A Csákányi László bérlet előadása
„Koreográfiai válogatásunk az elmúlt kilenc év alatt megvalósított 5 egész estés produkció, 10 óra színpadi anyag leglátványosabb részeit, úgymond gyöngyszemeit foglalja magába, egyedi jelmez és díszlet kollekciót felvonultatva. Az este 2 x 50 percében, szigorú időkorlátok között mozogva megpróbálunk nézőinknek átfogó képet adni arról az egyedi produktumról, mely alapján együttesünk megkaphatta közönségétől a "Ritmus Ünnepe" kitüntető jelzőt."
Koreográfus:Román Sándor
Jegyek elővételben az AGORA - Jegyirodában (Belsikátor 1., Tel.: 94/511-266, jegyiroda@agora-savaria.hu), valamint a www.jegymester.hu oldalon.
Belépőjegyek ára: 2900 Ft

Április 17. szerda 20.00 AGORA - Savaria Filmszínház
BYEALEX
Zenés beszélgetés a Dal győztesével.
Bár korábban már több kislemeze megjelent, valójában az Eurovíziós Dalfesztivál 2013-as magyar nemzeti válogatójában, A Dalban tett szert széles körű ismertségre ByeAlex. Ő képviseli Magyarországot a 2013-as Eurovíziós Dalfesztiválon Malmőben a Kedvesem című dalával, melyet Palásti Kovács Zoltánnal közösen szerzett.

Viszonylag fiatalon kezdett foglalkozni a zenével, de ezt kezdetben saját kedvtelésből elsősorban a húga és szülei szórakoztatására tette. Például PC-s játékok hangjait vágta össze és készített vicces remixeket. Egyetemistaként amatőr zenekarokban kezdett komolyabban a zenével foglalkozni. A My Gift To You zenekar énekese volt. Ekkor íródott első nagyobb sikert elért dala, a Csókolom. Az egyre ismertebbé váló előadó pszichedelikus-posztrock témákat dolgoz fel és remixlemezeket ad közzé. 2012-től ByeAlex néven szóló karrierbe kezdett.
Jegyek elővételben az AGORA - Jegyirodában (Belsikátor 1., Tel.: 94/511-266, jegyiroda@agora-savaria.hu), valamint a www.jegymester.hu oldalon.
Jegyár: 1.200 Ft

Április 19. péntek 19.00 AGORA - Művelődési és Sportház
RETRO Megaparty - Neoton élő koncert, Kiki, Zoltán Erika, Vincze Lilla, Dj.Dominique
Fantasztikus retro koncert, a 80-as. 90-es évek sztárjaival. A zenés időutazás főszereplője a Neoton Família Sztárjai lesznek, akik élő koncerttel táncoltatják meg híveiket.
Jegyek elővételben az AGORA - Jegyirodában (Belsikátor 1., Tel.: 94/511-266, jegyiroda@agora-savaria.hu).

Belépőjegyek ára: 2800Ft (elővételben), 3200Ft (a koncert napján), 5000Ft (VIP jegy)
Az első 200db belépőjegy ára: 2300Ft

Április 19. péntek 20.00 AGORA - Oladi KIKI Rendezvényháza
3. IRONCATS NIGHT - ROCKABILLY FESZTIVÁL
IronCats, Will Burn Productions, Kinek beszélsz te, Pampers
Belépőjegyek ára: 900 Ft

Április 20. szombat 19.00 AGORA - Művelődési és Sportház
ATARU TAIKO - SAKURA 2013
Ha már volt része a japán dobok hangjának és látványának varázsában, akkor semmiképp se hagyja ki a vadonatúj előadást, ha pedig még nem látott hasonlót, itt a remek alkalom, hogy betekintést nyerhessen az ATARU TAIKO Japán Dobszínház műsorába!
Jegyek elővételben az AGORA - Jegyirodában (Belsikátor 1., Tel.: 94/511-266, jegyiroda@agora-savaria.hu), valamint a www.jegymester.hu oldalon.
Belépőjegyek ára: 2000 Ft (felnőtt), 1000 Ft (diák)

Április 20. 21.00 szombat AGORA - Savaria Filmszínház
HEAVEN STREET SEVEN koncert
Vendég: SOULWAVE
Sajnálom, Hol van az a krézi srác, Dél-Amerika, Ez a szerelem, Szia - ugye tudjuk, kiről van szó? Az 1995-ben alakult Heaven Street Seven klasszikus hazai gitárpop-zenekar. Az új lemezeit nagyjából kétéves periódusokban prezentáló, kezdetben angol nyelven éneklő öttagú együttes 2000-ben jelentetett meg első ízben teljes egészében magyar nyelvű számokból álló dalcsokrot (Cukor), azóta pedig sorozatban szállítja az albumonként két-három közismert slágert produkáló magyar nyelvű albumokat.

Szűcs Krisztiánék időközben több világsztárral - REM, Radiohead - is léptek fel egy színpadon, s nyertek hazai (Fonogram) és nemzetközi díjat (European Breakthrough Award). A zenekar - mely Jazz című 2008-as sorlemezét ingyen letölthető formátumban is kiadta -tizenötödik születésnapját két új dalt tartalmazó válogatáslemezzel (Dunabeat) és jubileumi koncerttel ünnepelte. A HS7, mely 2011 decemberében Gigerli címmel háromszámos letölthető EP-vel ajándékozta meg rajongóit, 2012 őszén adta ki új albumát Felkeltem a reggel címmel.
Jegyek elővételben az AGORA - Jegyirodában (Belsikátor 1., Tel.: 94/511-266, jegyiroda@agora-savaria.hu).
Jegyár: elővételben:1.500 Ft, a helyszínen:1.800 Ft

Április 26. péntek 18.00 AGORA - Művelődési és Sportház
SEPULTURA Koncert
Vendég: Hammercult, Moby Dick, Leander Rising, Social Free Face

Április 26-án, pénteken Szombathelyen lép fel a Sepultura!
A koncert az AGORA - Művelődési és Sportházban kerül megrendezésre, és négy hazai csapat is fellép a legendás brazil banda előtt: Moby Dick, Social Free Face, Leander Rising, valamint az ex-Pokolgép gitáros Nagy Dávid új csapata, a Helland.

Jegyek elővételben az AGORA - Jegyirodában (Belsikátor 1., Tel.: 94/511-266, jegyiroda@agora-savaria.hu).
Jegyár április 16-ig: 4990 Ft, április 17-től, valamint a helyszínen: 5990 Ft.

Április 28. vasárnap 14.00 - Fő tér Szombathely
TÁNC VILÁGNAPJA
A város hagyományaihoz hűen, idén is megrendezésre kerül a Tánc Világnapja, melynek 10 éves jubileumát ünnepeljük Szombathelyen. Ezen a napon a városban működő valamennyi táncos megmozdul, megmutatva, hogy Szombathely művészeti életének legjelentősebb ága az övék: mennyiségben és minőségben egyaránt.
3 év szünet után ismét Szombathely Fő terét töltjük meg egész napos gyermek-, táncos- és zenés programokkal.
Kora délutántól késő estig a Tánctér program keretében Szombathely Fő terén, különböző helyszíneken a város táncosai, táncegyüttesei, művészeti iskolái mutatkoznak be.
Este a Tánctér - Táncgála programmal majd Szabó Balázs Bandája koncertjével fejeződik be az egész napos mulatság.

Április 30. kedd AGORA - Művelődési és Sportház
Gothard Jenő Általános Iskola Gálaműsora

Április 30. kedd 21.00 - AGORA - Savaria Filmszínház
SUPERNEM koncert
Vendég: LUNCHBOX
A zenekart 2001-ben alapította 3 tag, Mózsik Imre dobos, Pulius Tibor gitáros és Papp Szabolcs énekes. Eddig 4 nagylemezzel büszkélkedhetnek a srácok. Az első a 2003-ban megjelent Hagosabban, a második a 2005-ös megjelenésű Tejfog és a harmadik a 2007-es Nemde nagylemez. A legújabb album 2011-ig váratott magára. A Tudományos Fantasztikus Pop címet kapta rajta csodálatos igazi supernemes stílusban íródott sokak által keveselt 9 számmal. A negyedik albumhoz egy negyedig tag is dukált, méghozzá Kubányi Bálint billentyűs, aki egy új hangzásvilággal ajándékozta meg a zenéjüket.

Jegyek elővételben az AGORA - Jegyirodában (Belsikátor 1., Tel.: 94/511-266, jegyiroda@agora-savaria.hu), valamint a www.jegymester.hu oldalon.
Jegyár: elővételben 1.200 Ft, helyszínen: 1.500 Ft.

AGORA Szalon és Pincegaléria

Április 4. csütörtök 18.00 - AGORA - Szalon
ANGOL - SZALON
Előadó: Nagy Csaba
Derek Jarman: Caravaggio
Belépés: ingyenes!

Április 5. 18.30 AGORA-Szalon
SZUBJEKTÍV VÉG-PONTok
Nyugat-Magyarországi Egyetem-SEK képi ábrázolás szak csoportos fotókiállítása.
Megnyitó: 2013. április 5. 18.30 óra
A kiállítást megnyitja: Tóth Csaba festőművész
Kiállítók: Bochdalovszky Ágnes, Kanta Eszter, Kissné Mészáros Zsuzsa, Szlukáné Kohári Krisztina
A kiállítás megtekinthető: 2013. április 20-ig

Április 12. Péntek 18.00 - AGORA- Pincegaléria
GRAFIKAI KÖRKÉP' 2012
Megnyitót mond: Stefanovits Péter Munkácsy Mihály díjas grafikusművész, Érdemes Művész,a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja
Támogatók: MGSZ, MKITSZ, AMGA, MMA, EMMI
A kiállítás megtekinthető: 2013. április 12- 27-ig
Látogathatók: kedd, szerda, csütörtök 14-17 óráig, illetve előre egyeztetett időpontokban.

Április 18. csütörtök 18.00 - AGORA - Szalon
ANGOL - SZALON
Előadó: Tallár Ferenc
Stuart Hagmann: Eper és vér
Belépés: ingyenes!

Április 30. kedd 19.00 AGORA- Pincegaléria
UTAZÁS - kiállítás megnyitó
Foky Éva grafikusművész kiállítása
Közreműködik: Varga Péter "Cserga"
Támogató: Sárvári Flextronix
A kiállítás megtekinthető: 2013. május 16.
Látogathatók: kedd, szerda, csütörtök 14-17 óráig, illetve előre egyeztetett időpontokban.

GYERMEKEK HÁZA

Április 6. szombat 9.00-12.00 AGORA - Gyermekek Háza
KÉZMŰVES KUCKÓ
Téma: Házikó kerttel
Részvételi díj: 350 Ft/fő

Április 8. hétfő 14.30 AGORA - Gyermekek Háza
VILÁGJÁRÓK
Előadássorozat élménybeszámolókkal egzotikus országokról, az ott élő emberek életmódjáról, földrajzi és biológiai érdekességekről, „világot látott" emberek diaképes, projektoros bemutatkozása.
Afrika rejtett világa: Kalahári sivatag - Kondor Imre előadása

Április 18. csütörtök 14.30 AGORA - Gyermekek Háza
IRODALOM VETÉLKEDŐ
- 3 fős 6. osztályos csapatoknak
Téma: Arany János: Toldi

Április 13. szombat 9.00-12.00 AGORA - Gyermekek Háza
KÉZMŰVES KUCKÓ
Téma: Léghajós függő dísz
Részvételi díj: 350 Ft/fő

Április 11. csütörtök 14.30 AGORA - Gyermekek Háza
IRODALOM VETÉLKEDŐ
- 3 fős 5. osztályos csapatoknak
Téma: Petőfi Sándor: János vitéz

Április 20. szombat 9.00-12.00 AGORA - Gyermekek Háza
KÉZMŰVES KUCKÓ
Téma: Fűzzünk gyöngyfát!
Részvételi díj: 350 Ft/fő

Április 23. kedd 14.30 AGORA - Gyermekek Háza
A CSILLAGÁSZAT TÖRTÉNETÉNEK NAGY ESEMÉNYEI
Vetélkedő

Április 23. - május 3. AGORA - Gyermekek Háza
ANYÁK NAPI KÉSZÜLŐDÉS
Ajándékkészítő foglalkozások változatos témában óvodás és iskolás csoportoknak.
A foglalkozások időpontja hétköznap délelőtt és délután - előzetes bejelentkezés alapján, időtartama 60-90 perc.
Választható foglalkozások: szappantartóval, piros tükrös szív, textil virág, posztószív, gyöngymedál, csuhévirág, kincses zsák, hűtő mágnes anyának.
Részvételi díj: 300 Ft/fő

Április 23. kedd 9.30 és 10.45
Április 24. szerda 9.30 AGORA - Gyermekek Háza

SZŐLŐ KÁLMÁN
Écsi Gyöngyi bábjátékos előadása a Napraforgó - mesék határon innen és túl... című kamaraszínházi előadások keretében.
Belépődíj: 750 Ft/fő

Április 27. szombat 9.00-12.00 AGORA - Gyermekek Háza
KÉZMŰVES KUCKÓ
Téma: Szélforgó
Részvételi díj: 350 Ft/fő

KIÁLLÍTÁSOK
AGORA - Gyermekek Háza
A kiállítások hétköznap 8.00-17.00, szombaton 9.00-12.00 óráig látogathatók.

Április 6-ig KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁG GYERMEK SZEMMEL
Kiállítás a Vas Megyei Baleset megelőzési Bizottság pályázatára beérkezett anyagokból.

Április 10-30. Legyezők és babák Japánból
Az AGORA Szombathelyi Kulturális Központ és a Magyar-Japán Baráti Társaság - Szombathely közös szervezésében létrejött kiállításon megtekinthetők a MJBT-Szombathely legyezői és Tóth-Vásárhelyi Réka babagyűjteménye.
A látogatók a helyszínen kipróbálhatják a Japán Alapítvány kalligráfia szettjeit és japán gyermekjátékait, így testközelből is megismerkedhetnek a japán hagyományokkal.
Megnyitó: április 10. 14.30 óra
A kiállítást megnyitja: Sági József, SZMJV Kulturális és Sport Bizottságának elnöke.
A megnyitón a Váci Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény diákjainak műsora látható.

OVIS TÁRLAT
Április 2-20.
Bemutatkozik a Margaréta Óvoda és a Barátság Óvoda Méhecske csoportja.
Április 29 - május 18. Bemutatkozik a Szűrcsapó Óvoda Hétszínvirág, Csuporka, Fülemüle, Csutkababa, Katica csoportja.

 

OLADI KIK RENDEZVÉNYHÁZ

Április 10. szerda 13.00 AGORA - Oladi KIKI Rendezvényháza
Megyei gyöngyfűző és gyöngyszövő verseny általános iskolásoknak és felnőtteknek. Jegyek elővételben az AGORA - Jegyirodában (Belsikátor 1., Tel.: 94/511-266,) és a helyszínen 1.500 Ft-ért válthatók.

Április 12. péntek 13.30 - AGORA - Oladi KIKI Rendezvényháza
XIX. József Attila Mese-, Vers- és Novellaíró pályázat díjkiosztó ünnepsége, és az "Ének a csöndben" című gyermek- és ifjúsági antológia könyvbemutatója

Április 16. kedd 9.00 és 10.45 AGORA - Oladi KIKI Rendezvényháza
SZAMÓCA SZÍNHÁZ: CSIPI-CSUPI BÁBSZÍNHÁZA zenés mesejáték
Oladi Meseszínház bérlet 4. előadása

Április 27. szombat AGORA - Oladi KIKI Rendezvényháza
ÁTJÁRÓ MÁSKÉNT - Prevenciós Nap és Amatőr Ifjúsági Tehetségkutató Könnyűzenei Fesztivál

Április 11. csütörtök 16.00 óra - AGORA - Oladi KIKI Rendezvényháza
VAS MEGYEI KÖZÉPISKOLÁSOK KÉPZŐMŰVÉSZETI TÁRLATA
Megtekinthető: május 17-ig naponta 8.00-18.00 óráig

AGORA Savaria Filmszínház

Április 10. szerda 18.00 AGORA - Savaria Filmszínház
Rock klasszikusok az AGORA-Savaria Filmszínházban
„Some Girls" - The Rolling Stones LIVE in Texas 1978

Április 24. 18.00 AGORA - Savaria Filmszínház
George Harrison: Living in the Material World
Rock klasszikusok az AGORA-Savaria Filmszínházban
Jegyek elővételben az AGORA - Jegyirodában (Belsikátor 1., Tel.: 94/511-266,) és a helyszínen 1.500 Ft-ért válthatók.


SZÍNHÁZ

Április 18. csütörtök 10.00 és 14.30 AGORA - Művelődési és Sportház
Csukás István: MIRR-MURR, A KANDÚR - zenés mesejáték
Veszprémi Petőfi Színház
Mirr-Murr, a kandúr elindul világot látni s találkozik Oriza-Triznyákkal. Elhatározzák, hogy kóbor macskák lesznek, és leteszik a három próbát, hogy beléphessenek a Kóbor Macskák Világszervezetébe. Az első próba: meg kell zavarni a tűzoltózenekart muzsikálás közben. A második próba: a kéményen kell csücsülni, amíg le nem megy a nap. A harmadik próba: farkasszemet kell nézni egy kutyával, amíg tízet számolunk. Sikeresen leteszik mind a három próbát, megkapják a titkos jelet és elindulnak a Nagy Odvas Kéményhez, ahol a kóbor macskák üléseznek. Útközben Oriza-Triznyákot elcsábítja a kártya szenvedély, de Mirr-Murr célhoz ér, bátor viselkedéséért a kóbor macskák helyettes vezetője lesz.
Rendező: Juhász Róza
Jegyek elővételben az AGORA - Jegyirodában (Belsikátor 1., Tel.: 94/511-266, jegyiroda@agora-savaria.hu), valamint a www.jegymester.hu oldalon.

A Zenés Gyermekbérlet 14.30 órakor kezdődő előadására belépőjegyek 700Ft-os áron válthatók.

Április 22. hétfő 19.00 AGORA - Művelődési és Sportház
Ray Cooney - Tony Hilton: 1X3 NÉHA 4 AVAGY EGYSZERHÁROMNÉHANÉGY - bohózat - Madách Színház, Budapest
A Csákányi László bérlet előadása
Lehet-e a szelíd őrületet a totális tébolyig fokozni? És onnan tovább? Ray Cooney és Tony Hilton darabja bizonyítja, hogy a legkacagtatóbb helyzet után is mindig van másik, hogy rátegyen egy lapáttal az előzőre. A történet egyszerű alaphelyzetből kezdi fékezhetetlen száguldását a végkifejlet felé: a dúsgazdag Hardcastle 10000 fontot szándékozik egy volt üzlettársa fiának ajándékozni azzal az egy feltétellel, hogy a fiún kívül ne legyen más örökös a láthatáron. Az angol úr vidéki házában összeverődő színes forgatag biztosítja az állandó meglepetéseket, személycseréket, félreértéseket, egyszóval a rekeszizmok folyamatos ostromát. A fékevesztett komédia során közelebbi ismeretséget köthetünk egy kellőképpen romlott lakájjal, egy bájos vénkisasszonnyal, modern művészetekkel kacérkodó leányzóval, műkritikus udvarlóval, ügyvédekkel és álügyvédekkel. És ha mindez nem lenne elég, néha még a bútorok is önálló életre kelnek, hogy új és új meglepetéssel szolgáljanak.
Mindeközben pedig tetemes mennyiségű konyak fogy.

Jegyek elővételben az AGORA - Jegyirodában (Belsikátor 1., Tel.: 94/511-266, jegyiroda@agora-savaria.hu), valamint a www.jegymester.hu oldalon.
Belépőjegyek ára: 2900Ft

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére