Adományboltok Éjszakája Szombathelyen először!

frisss.hu • 2016. május 25., szerda •
Adományboltok Éjszakája Szombathelyen először!

2016 május 27-én pénteken 17 órától kezdetét veszi az Adományboltok Éjszakája országos programsorozat, melyben első alkalommal vesznek részt a vidéki adományboltok is.

Az egy éve működő szombathelyi Charity Shop - AdományPont vállalása, hogy tevékenységével hozzájáruljon a környezettudatos gondolkodáshoz, a város kulturális, közösségformáló, karitatív tevékenységéhez, a helyi közösségek támogatásához.

A közösségi bolt az Adományboltok Éjszakája céljául a helyi autizmussal élőket segítő intézmények támogatását tűzte ki, a nap teljes bevételét az Esőemberke Alapítvány és a Pontmás Alapítvány részére ajánlja fel. A tervek szerint ez az első lépés a közösségi bolt hosszabb távú, intézményeket támogató programjában.

A kezdeményezéshez helyi művészek, pedagógusok, szülők és önkéntesek csatlakoztak - a bolt előtt - 11-es Huszár út 2. - 17 órától szabadtéri programokkal is várják az érdeklődőket. Fellép az Aranyhíd EGYMI tánc- és drámacsoportja, énekel a Paragvári Utcai Általános Iskola Kicsinyek Kórusa, a Váci Mihály Általános Iskola tanulóinak táncbemutatója mellett a Mesebolt Bábszínház színészei, Lehőcz Zsuzsa, Kovács Bálint és Takács Dániel marionett-cirkuszi produkcióval szórakoztatják a nagyérdeműt. Az est folyamán együtt “cseritizhetünk” Szombathely színészeivel, majd nyáresti utcazene jegyében az Erkel Kórus Király Katalin vezényletével könnyed melódiákkal lép színre, végül a színészek a Dzsungel könyve előadás után átugranak a bolthoz, Peltzer Géza harmonikakíséretével Németh Judit és Szabó Tibor jószolgálati nagykövet nyitják meg újra a “Szombathely bár”-t, és invitálnak zenés utazásra.

A szervezők biztosak benne, hogy egy különleges közösségi élményben lesz része azoknak, akik már ismerik az AdományPontot, de ajánljak mindazoknak is, akik még nem élték át az önzetlen adományozás és a közösségi jószolgálat örömét.

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére