Recept: Frisss nyári saláta, a család minden tagjának

frisss.hu • 2017. június 07., szerda •
Lássuk, hogyan készítsünk, úgy salátát, hogy a család minden tagjának megfeleljünk vele.
Recept: Frisss nyári saláta, a család minden tagjának

A kevert salátánál nagy probléma, hogy sokan úgy gondolják nem lehet jóllakni vele. A nyári melegben kellemes jóllakottságot tudunk érezni, még nagy evőként is egy finom saláta ebéd, vacsora után, nem beszélve arról, hogy vitaminokban, rostokban és ásványi anyagokban is gazdag ételről van szó. Lássuk, hogyan készítsünk, úgy salátát, hogy a család minden tagjának megfeleljünk vele.

A saláta alapja a saláta. Milyen egyszerűen hangzik, de ha a boltba benézünk bizony ma már rengeteg féle saláta kapható (fejes, jég, rukkola, madár…).

Mi a jégsalátát választottuk mai salátánk fő alkotóelemének.

Hozzávalók (4 főre):

1 nagy fej jégsaláta
3 közepes paradicsom
1 közepes fej lilahagyma
egy marék rukkola
tonhal (2*185 g)
1 db citrom (vagy citromlé)
olivaolaj (0,5 -1 l)
1db kefír

ízlés szerint egyéb fűszerek (saláta fűszerkeverék, flekken fűszerkeverék…)
pirított bagett

A jégsalátát megmossuk, majd felvágjuk „karikákra”. Ezután a kapott „korongokat” ismét elvágjuk kb. 3 felé. Így ehető méretű salátadarabokat kapunk.

A paradicsomot és a hagymát kis kockákra vágjuk, mondhatnám ízlés szerint. Sőt mondom is, mivel a főzés alapvető szabálya, hogy vannak olyan dolgok, amiket nem lehet megfogalmazni, csak megkívánni, megízlelni.

Egy nagy tálban összekeverem a zöldségeket a rukkolát a végén hozzáadva. Ezután hozzákeverem a tonhalat és egy kevés olivaolajat. Sózom, fűszerezem.

A a kefírt lehet natúr mellé tálalni vagy mehetnek bele a fűszerek és össze lehet keverni a salátával.

A citromkarikát  és a pirított bagettet mellé tálalom.

A bagett gondoskodik róla, hogy az is jól lakjon, aki amúgy a salátát csak a rántott hús mellé tudja elképzelni J

Jó étvágyat kívánunk!

+ tipp

Az alap saláta mellé különböző feltéteket, szószokat, kiegészítőket rakva máris más salátáról beszélünk. Készítsd el az alap salátát és külön szervírozd fel a

tonhalat,

sajtot,

lazacot,

húst,

sonkát,

tükörtojást,

főtt tojást,

kolbászkarikákat,

pirított sonkát, szalonnát,

olivaolajat,

fokhagymás olajat,

balzsamecetet,

tökmagolajat,

olivabogyó,

TV paprikát,

kaliforniai paprikát,

kígyó uborkát,

BBQ szószt,

majonézt,

egyéb öntetet,

tejfölt,

kefírt,

fűszereket,

citromot…. és még sorolhatnánk mennyi minden illik egy finom salátához.

Ugye mennyi féle ízben lehet salátát készíteni, egyszerűen?

közösség

további frisss

lap tetejére