NŐmérő: Mennyi ideig egészséges a tűsarkú?

vkriszti-bb-joy.hu • 2015. február 11., szerda •
A nők többsége irtózik a tűsarkú cipők viselésétől, hiúságból és büszkeségből mégis belekényszerítik magukat az olykor kínzóeszköznek számító topánkákba. A cél, hogy gyönyörű, formás lábakat és csodásan kerek feneket varázsoljanak maguknak egy szempillantás alatt. Sajnos azonban az egész napos viselésük egyáltalán nem egészséges.
NŐmérő: Mennyi ideig egészséges a tűsarkú?

Egy új kutatás szerint minél többet viselsz magassarkút, annál nagyobb esélyed van térdbántalmakra, porckopásra, gerincfájásra és egyéb ízületi panaszokra. Korlátozott az az időmennyiség, amíg egészségesen viselheted kedvenc alakformálódat.

Egy alacsonyabb sarkú cipellőt (kb. 4-5 centis) 5-6 órán keresztül is viselhetsz, így bátran mehetsz benne bulizni vagy shoppingolni.
A közepesen magas sarkak (4-7,5 cm) leginkább randikra vagy elegáns rendezvényekre alkalmasak. Naponta maximum 3 óra viselése ajánlott egy ilyen darabnak.
A magas sarok (8 cm-nél magasabb) viselését egyáltalán nem ajánlják a szakértők. Ha te mégis egy vérbeli fashionistának tartod magad, és imádod hordani, akkor maximum 1 órát legyen egyhuzamban a lábadon.
A csinos magassarkúk megnövelik a viselőik önbizalmát, ám egy rosszul kiválasztott és viselt darab több kárt okozhat, mint hasznot.
 

Tipp: Az új magassarkút mindig be kell törni, ezért nem árt, ha a fontos esemény előtt végigsétálsz benne néhányszor a lakásban vagy akár a szupermarketben.

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére