Mindkét felet ugyanannyi időre küldi padlóra a szakítás

Tóth Eszter/metro.co.uk • 2016. augusztus 26., péntek •
Teljesen mindegy, hogy ki volt a kezdeményező.
Mindkét felet ugyanannyi időre küldi padlóra a szakítás

Szakítás. Mindig fájdalmas dolog véget vetni egy hosszabb távú kapcsolatnak, netán együttélésnek, nyilván a lelki sebek gyógyulása időt vesz igénybe. Annak is, aki kezdeményezte a szakítást, és annak is, akit dobtak. Ilyenkor hajlamos a „kidobott” fél azt gondolni, hogy amíg ő otthon telesírja a párnáját és több doboznyi bonbonban keresi a vigaszt, az ex önfeledten bulizik és ismerkedik. Nos, ez egy tévedés, egy friss tanulmány szerint ugyannyi idő kell mindkét félnek feldolgozni a szakítást. 

A Journal of Positive Psychology című lapban megjelent tanulmányban 1404 18 és 25 év közötti egyetemistát kértek meg, hogy meséljenek a szakításaikról. A megkérdezett fiatalok között vegyesen voltak olyanok, akiket dobtak és olyanok, akik maguk kezdeményezték a szakítást. 71%-uk csak az különválást követő 11. hét után kezdte magát jobban érezni és észrevenni az exében a pozitív dolgokat. Ez azt jelenti, hogy teljesen mindegy, hogy melyik fél kezdeményezett, a gyógyulási folyamat mindkettőjüknek közel ugyanannyi időt vett igénybe.

Tehát körülbelül három hónapig tart, amíg regenerálódunk egy szakítás után és újra nyitottnak tudunk lenni az új élmények, új ismeretségek felé.  A résztvevők azt nyilatkozták, hogy ezalatt az idő alatt sokat tanultak önmagukról, végre felnőttnek kezdték érezni magukat és sokkal célorientáltabbá váltak. 

Nektek mennyi idő kell a „gyógyuláshoz”?

közösség

további frisss

lap tetejére