Ezért jött létre a Savaria Család és Karrier Pont

frisss • 2018. július 04., szerda •
A projekt célja a család és munka közötti harmónia megteremtése.
Ezért jött létre a Savaria Család és Karrier Pont

A Női Erőforrás Társaság Egyesület a Szülőföld Kulturális, Sport, Pénzügyi és Örökségvédelmi Egyesülettel, a Fogyatékkal Élőket és Hajléktalanokat Ellátó Közhasznú Nonprofit Kft-vel, valamint a Vas Megyei Kormányhivatallal konzorciumi formában az EFOP-1.2.9-17-2017-00114 azonosítószámú pályázat keretében közel 199,30 millió forint európai uniós vissza nem térítendő támogatás segítségével támogatja a Szombathelyen és a környező településeken élő és dolgozó nők munkaerő-piaci helyzetének javítását.

A Női Erőforrás Társaság Egyesület és konzorciumi partnerei hozzájárulnak a Szombathelyen és a környező településeken élő és dolgozó nők munkaerő-piaci helyzetének javításához, a nők foglalkoztatottságának emelkedéséhez, valamint a gyerekvállalási kedv növeléséhez. Támogatja továbbá a nők munkavállalásának elősegítését, a család és munka összeegyeztetésének előmozdítását, és a munka és magánélet egyensúlyának megteremtését. A támogatási összeg 199,30 millió forint.

A projekt célja, hogy növekedjen a gyermekvállalási hajlandóság, segítse a munkavállalás megkönnyítését és a munkaerő-piacra való gyorsabb visszatérést, ezáltal javuljon a családok anyagi helyzete, valamint a kisgyermekes anyák társadalmi presztízse, mentálhigiénés állapota és önbecsülése.

A projekt keretében működő Savaria Család és KarrierPONT ingyenesen igénybe vehető szolgáltatásai:
• A családi élet szereplői, kiemelten a nők informálása, tájékoztatása, munka és magánélet összehangolását segítő tanácsadások, személyes konzultációs szolgáltatás biztosítása.
• Mentori szolgáltatás nyújtása a munkaerő- piacon hátrányos helyzetűek számára.
• Nőket és foglalkoztatókat megismertetni az atipikus foglalkoztatási formákkal, a már működő jó példákkal (rugalmas foglalkoztatás, távmunka, home office, stb.).
• Képzések szervezése a munkaadói és munkavállalói oldal részére.
• Szakmai kerekasztalok, rendezvények, szakértői beszélgetések szervezése a munka- és magánélet összehangolását segítő célok érdekében.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg. A projektről bővebb információt a www.csaksavaria.hu oldalon olvashatnak.

További információ kérhető:
Gál-Binger Lívia - CSAKPONT vezető
Tel: +36 30/172-3742
E-mail: csaksavaria@gmail.com Web: http://csaksavaria.hu

kapcsolódó cikkek

közösség

további frisss

lap tetejére