Parázs mérkőzésen kapott ki a Körmend

Frisss - fotó: Bodorkós Máté • 2017. március 19., vasárnap •
A találkozó főszereplői a kosarasok mellett a játékvezetők voltak.
Parázs mérkőzésen kapott ki a Körmend

Egy Körmend-Albacomp összecsapás mindig nagy rangadónak számított az élvonalbeli kosárlabda bajnokságban. Ezúttal sem volt másként, hiszen két, a bajnoki címre hajtó együttes csapott össze a Rába-parti városban.

A találkozót a hazaiak kezdték jobban, halálpontos támadásokat vezettek Ferenczék, az ellenfél pedig nem tudta ezt levédekezni. Nem csoda, hogy hamar húszra nőtt a különbség. A második negyedben aztán feltámadt Branislav Dzunic tanítványai. Taylor vezetésével triplákkal faragták le a különbséget a fehérvári kosarasok. A szünetre azért maradt pár pontos előnye a hazaiaknak, de aggasztó volt, hogy sem támadásban, sem védekezésben nem voltak kellően agresszívek.

A játékvezetők tevékenysége ezúttal is hagyott kívánnivalót maga után. Mindkét kispad rendkívül sokat reklamált, mégis inkább a körmendieknek volt oka panaszkodni, hiszen kétszer annyi faultot fújtak a hazaiakra, amely nem épp megszokott statisztikai adat. Fej-fej mellett haladtak a csapatok, egészen a harmadik negyed végéig, akkor már a vendégek álltak jobban, igaz lőtávolságon belül voltak. Az indulatok elszabadultak a sípmestereknek köszönhetően. Előbb technikait fújtak, majd kiállították Gibbs-t is. Az Alba azonban nem hagyta magát, így idegenben aratott egy fontos mérkőzést.

Egis Körmend – Alba Fehérvár
76–81
(30–10, 12–26, 14–27, 19–18)

Körmend: Petty 13/6, Smith 4, Ferencz 16/12, Allen 15/3, Csorvási 11.
Csere: Gibbs 10/6, Dickerson 7/3, Németh Á. -.
Vezetedző: Gasper Potocnik
Kiállítva: Gibbs

közösség

további frisss

lap tetejére