Már ötvenkét kanyarógyanús esetről beszélhetünk

Frisss.hu/magyaridok.hu • 2017. március 17., péntek •
Ebből tizenöt esetben igazolták is a betegséget.

Az Országos Epidemiológiai Központ (OEK) főigazgató-főorvosa pénteki budapesti sajtótájékoztatóján számolt be az új fejleményekről a vírussal kapcsolatban, valamint azt is közölte, hogy Csongrád megyében 391 embert oltottak be a napokban kanyaró ellen.

Jelenleg a makói kórházban és a Szegedi Tudományegyetemen van zárlat a kanyarójárvány miatt. Oroszi Beatrix elmondta, hogy vizsgálják azt, hogy akiket valaha is beoltottak a vírus ellen, hogyan kaphatták el azt mégis. Az ország Romániával határos megyéiben és a gyermekellátás területén országos hatáskörrel bíró intézményekben dolgozók körében vizsgálatot végeznek a vírussal szemben mutatott fogékonyságukra, hogy kiderüljön, kiket lenne szükséges ismét beoltani. Magyarországon kívül, még Asztriában, Franciaországban és Olaszországban is alakultak ki kisebb, lokális járványok, de ott az utazást nem korlátozzák, csak Romániában.

A szakember figyelmeztetett, hogy azoknak javasolt az oltás, akik a vírussal fertőzött országokba utaznak és nem teljeskörű a betegség elleni védettségük. A 15 hónaposnál kisebb gyermekeknek és várandósoknak nem ajánlott az utazás, valamint olyanoknak sem, akik gyermekvállalás terveznek a közeljövőben.

Az OEK főigazgatója kiemelte, hogy az oltást háziorvosi recept ellenében ki lehet váltani a patikákban, amit aztán a háziorvos ad be. A rendelkezésre álló oltóanyagkészletekről folyamatosan egyeztetnek az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézettel.

via magyaridok.hu

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére