Már jelenthetjük a szexuálisan megszégyenítő tartalmakat Facebookon

Frisss.hu/index.hu - Fotó: mailchimp.com • 2017. április 08., szombat •
A felhasználók elkerülthetik a “bosszúpornóra” hajazó dolgokat.
Már jelenthetjük a szexuálisan megszégyenítő tartalmakat Facebookon

Az alkalmazás új funkcióbeli bővülése azoknak segít, akikről mondjuk egy csúnya szakítás a párjuk szexuálisan kényes tartalmakat tesz fel az ő engedélye nélkül. Ha pedig újból megpróbálná feltölteni, akkor a Facebook automatikusan blokkolja a tartalmat.

Vagyis, ha valaki feltölt egy képet bosszúból és azt egy másik felhasználó jelenti, akkor az alkalmazás eltávolítja a jelentett tartalmat. Ha később ezt újra megpróbálja feltölteni az illető, a Facebook már azonosítani tudja, és azonnal blokkolja is.

Már több országban is indítottak pert a Facebook ellen a jogsértő tartalmak feltöltése miatt, és szerintük ennél többet is tehetnének az ügy érdekében. A cég azt az elvet követi, hogy a bosszúból feltöltött tartalmak közlése tilos, és aki megosztja ezeket, az nem jogszerűen használja a közösségi oldalt.

Az új funkció működését egy kép-összehasonlító szoftver is segíti, hogy ne kerülhessen fel újra a kedvezőtlen tartalom. Ehhez persze a Facebook-nak egy adatbázist kell vezetnie a már jelentett képekből. Az összehasonlító szoftver az Instagramon és a Messengeren is elérhető, hogy megelőzzék a további megosztásokat.

via index.hu

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére