Ezek Európa legszebb tavai!

Frisss.hu/life.hu - Fotó: soltravel.hu • 2017. március 22., szerda •
Ez a három tó igazán lélegzetelállító Európában.
Ezek Európa legszebb tavai!

Bledi-tó (Szlovénia)

Szlovénia egyik legnépszerűbb látnivalója a turisták körében. A tó másfél négyzetkilométeren terül el, és nem lehet eldönteni, hogy a tavasz zöldellő ruháiba vagy az ősz színes köntösébe bújva érdemesebb odalátogatni, olyan fenséges látványt nyújt. A tó kis szigetének a helyiek mágikus erőt tulajdonítanak, ezen áll a Mária mennybemenetele templom. A legszebb kilátást a tóra a közeli szirten álló bledi vár nyújtja.

Fotó: vilagutazo.blog.hu

Comói-tó (Olaszország)

Lombardiában található ez a csodás tó, amely 400 méter mély és talán az egyik legszebb állóvíz Olaszországban. 146 négyzetkilométerével az ország harmadik legnagyobb tavának számít. Úszni ugyan nem ajánlatos benne, de egy kellemes hajókázás és a látvány kárpótol ezért. Állítólag áprilisban és májusban a legszebb, amikor egyszerre láthatóak a virágzó növények és az Alpok havas csúcsai.

Fotó: villadeste.com

Plitvicei-tavak (Horvátország)

Horvátország legnagyobb nemzeti parkjának a része. Tizenhat lépcsőzetesen elhelyezkedő, összekapcsolt tó és 92 vízesés kiemelkedően lenyűgöző tájjá varázsolja a helyet. A nemzeti park legnagyobb tava a Kozjak és hozzá közel található a park második legmagasabb vízesése is, a Galovacki buk, amely 25 méter magas.

Fotó: go-n-visit.com

via life.hu

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére