Ezek a leggyakoribb okok, amik miatt balesetek történnek Vas megyében az utakon

Frisss - VMRFK • 2017. január 16., hétfő •
De jó hír, hogy csökkent a személyi sérüléssel járó közlekedési balesetek száma.
Ezek a leggyakoribb okok, amik miatt balesetek történnek Vas megyében az utakon

Az ünnepi időszakban megerősített rendőri jelenlét volt tapasztalható a vasi megyeszékhelyen. Egyrészt az ünnepi forgatag miatt, másrészt a gépjárművel közlekedők biztonságérzetének emelkedése miatt. Az adventi időszak nagyobb forgalmat generál a belvárosban és az utakon is.

Kíváncsiak voltunk, hogy a fokozott rendőri jelenlét milyen hatással volt a közlekedésre. A csúszos utak, a figyelmetlenség és az alkoholos befolyásoltság miatt történtek múlt hónapban is a balesetek, viszont optimizmusra ad okot, hogy csökkent a karambolok száma Szombathelyen.

2015. december 1. és 2015. december 31. között egy esetben történt halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset a vasi megyeszékhelyen. A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársainak az említett időszakban hat esetben súlyos, tizenöt esetben könnyű sérüléssel járó, további ötvenkét esetben pedig anyagi kárral végződött baleset helyszínén kellett intézkedniük.  

Ezzel szemben a 2016. december 1. és 2016. december 31. közötti időszakban halálos kimenetelű közúti közlekedési balesetet nem történt Szombathelyen. A személyi sérüléssel járó esetek közül öt alkalommal súlyos, tizenegyszer pedig könnyű sérüléssel végződött az ütközés. Ezenkívül a hatóság munkatársainak negyvenkilenc anyagi kárral végződött baleset helyszínén is intézkedniük kellett.

Összegezve elmondható, hogy a vasi megyeszékhelyen 2016. december 1. és 2016. december 31. között a közúti közlekedési balesetek száma – a 2015-ös év ezen időszakához képest – csökkent.

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére