Divatba jött a pártalapítás

MTI • 2018. január 28., vasárnap •

Mintegy kétszázötven párt indulhat az április 8-ai országgyűlési képviselő-választáson.

Az Országos Bírósági Hivatal nyilvántartásában ennyi jogerősen bejegyzett párt szerepel. Tavaly 70 pártot, míg 2018-ban eddig kettőt jegyeztek be jogerősen. Hasonló pártalapítási hullám az 1990-es évek első felére volt jellemző.

A magyar kormány a migráció ösztönzése helyett a megállítását akarja elérni. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter ezt arra reagáva jelentette ki, hogy az ENSZ-főtitkár egy nyilatkozatában lehetőségnek nevezte a migrációt, mely erősíti a gazdasági növekedést, csökkenti az egyenlőtlenségeket és összeköti a különböző társadalmakat. A magyar kormány a migráció ösztönzése és szervezése helyett annak megelőzését, megállítását szeretné elérni, ezt képviselik az ENSZ-ben is.

A miniszter súlyosnak nevezte a helyzetet, azért is, mert a már említett egyeztetést olyan - az ENSZ-közgyűlés által elfogadott - politikai nyilatkozatra akarják alapozni, amelyben szerepel például az is, hogy az országok ne kriminalizálják a "tiltott határátlépést", és a bevándorlók befogadásának szabályait is lazítanák.
 

TOP

közösség

további frisss

lap tetejére