Amerika zöld borral igázná le a világot

Frisss.hu/thisisinsider.com - Fotó: CannaWine • 2017. február 16., csütörtök •
Biogazdálkodás a négyzeten egy kis mariskával fűszerezve.
Amerika zöld borral igázná le a világot

Már több ezer éve annak, hogy az emberek rájöttek, hogy a szőlőből bort lehet készíteni. Van vörösborunk, fehérborunk, rozénk, meg valami kék lötty is akad már, amit szintén bornak csúfolnak. Viszont, most itt van a zöld bor, ami kannabiszt tartalmaz és CannaWine-nak hívják. A neve alapján arra tippelnénk, hogy ez a gandzsa és a bor egyszerű elegye lehet.

Fotó: David Ramos/Getty Images

Mi is ez pontosan?

A CannaWine egy felső kategóriás termék, ami organikusan termesztett marihuánából és normál körülmények közt termesztett szőlőből áll. Az alacsonyabb erjesztési hőmérsékletnek köszönhetően a borban megmarad a kannabisz terápiás hatása az elszállás nélkül.

Ezt annak köszönhetjük, hogy a CannaWine THC szintje alacsony, amúgy ennek a vegyületnek a mennyisége határozza meg a drog pszichoaktív hatását. A végeredmény pedig egy érett, testes bor, mindenféle zavaró mentális kísérőjelenségek nélkül.

Hogyan készül?

Az alkotók a fű két típusával kísérleteztek, a hasznos kenderrel (Cannabis Sativa) és az indiai kenderrel (Cannabis Indica), hogy a zöld nedűben egyensúlyba kerüljön a felemelő és pihentető érzés.

A folyamat beindításához a közel fél kiló szárított mariskát először gézbe csomagolják és a boroshordóba helyezik. Ezután jöhet a must és az egészet hagyják erjedni, majd legalább egy évig pihentetik a hordóban. A bor így már az első korty után nagyon vidám érzést kelt és az éjszakát úgy alusszuk át, mint medvék a telet. Vagyis, egy palackban kapunk egy adag orvosságot és egy nagyon finom bort.

Mi jöhet még?

A CannaWine már Európában is kapható, bár az ára egy kicsit meredek, alsó hangon 120 dollár (közel 35 ezer forint), a prémium kategória pedig 400 dollár (115 ezer forint).

Fotó: Flickr / Sam Howzit

Az alapítók Molyneux és Lindquist egy olyan terméket hoztak létre, ami sokkal több annál, hogy csak bor legyen, hiszen stresszoldóként és hangulatjavítóként is alkalmazható, mindezt a legjobb, természetes alapanyagokból. Az pedig már tényleg csak mellékes információ, hogy a bor 14,5 százalékos alkoholtartalommal rendelkezik.

közösség

további frisss

lap tetejére