Weöres 100 - Szülővárosa tiszteleg az író előtt a centenáriumon

MTI • 2013. június 21., péntek •
Egész napos ünnepségsorozattal köszöntik Weöres Sándor születésének 100. évfordulóját szombaton szülővárosában, Szombathelyen.
Weöres 100 - Szülővárosa tiszteleg az író előtt a centenáriumon

A centenárium jegyében, a költő tiszteletére a róla elnevezett színházban ünnepélyes keretek között méltatják munkásságát, bemutatják a Szent György és a Sárkány című tragikomédiáját, majd kihirdetik az évforduló kapcsán szervezett Weöres Sándor országos drámapályázat eredményét. A pályázatra több mint száz mű érkezett, ezek közül választották ki a legjobbat.

Szombathelyen az ünnepségsorozat korán reggel a költő arcképével díszített Weöres-vonat begördülésével megkezdődik, az érkezőket a város polgármestere fogadja. Ezt követően 10 órától a Vas megyei Csöngén folytatódik a centenáriumi megemlékezés, a szülői háznál, amely jelenleg Weöres Sándor- és Károlyi Amy-emlékházként működik. Délután a szombathelyi városháza emeleti terasza irodalmi kávéházzá alakul át, ahol a költő több verse elhangzik a Weöres Sándor Színház művészeinek tolmácsolásában.

Az esti színházi bemutató előtt Hende Csaba honvédelmi miniszter mond ünnepi beszédet, a drámapályázat eredményét Szőcs Géza kormánybiztos ismerteti.

 

közösség

további frisss

lap tetejére